İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Sekai Mori Naim Süleymanoğlu'nun kızı mı? sorusu yanıtını buldu!

Sekai Mori Naim Süleymanoğlu'nun kızı mı? sorusu yanıtını buldu!

Geçen yıl yaşamını yitiren dünyaca ünlü halterci Naim Süleymanoğlu’nun kızı olduğu iddia eden Japon Sekai Mori’nin talebi ile hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporuna ulaşıldı. DNA eşleşmesine göre Japon Mori yüzde 99,99 ihtimalle Naim Süleymanoğlu’nun kızı. Bu raporla birlikte, Süleymanoğlu’ndan geriye kalan miras 4 çocuğu arasında paylaşılacak.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Naim Süleymanoğlu geçen yıl 18 Kasım’da hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü haltercinin vefatı sonrası, Japon Sekai Mori, Naim Süleymanoğlu’nun kızı olduğunu öne sürerek Büyükçekmece Aile Mahkemesinde dava açtı.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI
Mahkeme, Mori’nin, Süleymanoğlu’nun kızı olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor talep etti. Süleymanoğlu’nun mezarı geçen 4 Temmuz’da açıldı. Süleymanoğlu’nun cansız bedeninden alınan örneklerin yanı sıra Sekai Mori ve annesi Kiyoki Mori’den DNA testi için gerekli örnekler alındı.

RAPOR BİR GÜN SONRA ÇIKTI
Adli Tıp Kurumu 5 Temmuz günü inceleme işlemine başladı. Rapor da 6 Temmuz günü çıktı.

YÜZDE 99,99 İHTİMALLE BABASI
Raporda, “Elde edilen sonuçlar itibariyle, kemik ve dış örnekleri çalışılan Naim Süleymanoğlu’nun, Zekai Mori için babalık indeksi 2.897.638.709.655,74 olarak hesaplandı. Kemik ve diş örnekleri çalışılan Naim Süleymanoğlu’nun, yüzde 99,99 ihtimalle Zekai Mori’nin biyolojik babası olabileceği tespit edildi” denildi.

MİRAS 4’E BÖLÜNECEK
Raporun dava dosyasına girmesi ile birlikte, Japon Sekai Mori de yasal mirasçı konumuna geldi. Böylece, Süleymanoğlu’ndan geriye kalan 4 çocuk mirası paylaşacak. Süleymanoğlu’ndan geriye 5 gayrimenkulün kaldığı belirtiliyor. Değeri 2 milyon lirayı bulan gayrimenkullerin yanı sıra, Süleymanoğlu’nun, vefatından 4 ay kadar önce banka yolu ile kardeşine gönderdiği 2 milyon liranın da mirasa dahil edilebileceği belirtiliyor.