Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Sivaslı çocuk yaz sıcağında yavru Kangal ile serinleme buldu

Sivaslı çocuk yaz sıcağında yavru Kangal ile serinleme buldu

Sivas'ta Ali Yıldız, kavurucu sıcaklardan kaçış yolu olarak su dolu varilde yavru Kangal köpeğiyle serinlemeyi tercih etti.

Sivas’ta 12 yaşındaki Ali Yıldız, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından bunalarak, yavru Kangal köpeğiyle birlikte serinlemenin ilginç bir yolunu buldu.

Yurt genelinde sıcak hava etkisini sürdürürken, Sivas’ta bunaltıcı sıcaklar, köpeklerin doğal dayanıklılıklarını zorlayacak boyutlara ulaştı. Özellikle Kangal köpekleri gibi soğuk iklim şartlarına alışkın olan hayvanlar, bu sıcak havalarda zor anlar yaşıyor. Ali, sıcaklardan etkilendiği için bir çözüm buldu ve Kangal çiftliğinde su dolu bir varil hazırladı.

Serinleme yöntemi ne oldu?

Ali Yıldız, su dolu varilde yavru Kangal ile birlikte vakit geçirerek serinlemeye karar verdi. Varil dolusu suya girerek havanın sıcaklığını unuttular. Ali, "Bu son günlerde hava çok sıcak. Yavru Kangal ve ben de sıcaklardan bunaldık. Serinlemek için varilin içerisine su doldurduk. Daha sonra içerisine girerek serinlemeye başladık. İkimiz de gerçekten çok mutluyuz" dedi.

Yavru köpeklerin serinleme ihtiyacı

Bunun yanı sıra, Ali, su dolu varilerdeki yavru Kangal köpeklerinin de serinlemeye ihtiyacı olduğunu belirtti. "Bütün yavrularımızı su dolu varilin içerisinde serinletiyoruz. Bu şekilde rahatlıyorlar, sakinleşiyorlar. Bu sayede sıcaktan bunalmıyorlar" diye ekledi. Çocuk ile yavrunun serinleme yöntemi, izleyenlere sevimlilikleri ile yürek ısıttı.

SİVAS’TA ETKİLİ OLAN YÜKSEK SICAKLARDAN BUNALAN 12 YAŞINDAKİ ALİ YILDIZ’IN SERİNLEMEK İÇİN BULDUĞU...

SİVAS’TA ETKİLİ OLAN YÜKSEK SICAKLARDAN BUNALAN 12 YAŞINDAKİ ALİ YILDIZ’IN SERİNLEMEK İÇİN BULDUĞU İLGİNÇ YÖNTEM DİKKAT ÇEKTİ. YILDIZ, SU DOLU VARİLDE HEM KENDİSİ HEM DE YAVRU KANGAL KÖPEĞİNİ SERİNLETTİ.