Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Göndüren köyünde 10 Eylül’de kaybolan 11 aylık Büşra bebekle ilgili adli süreçte sarsıcı bir gelişme yaşandı.
Diyarbakır'dan bölgeye mevsimlik işçi olarak gelen Balıkçı ailesinin bebeği için anne Elif Balıkçı önce 112’yi arayarak kızı Büşra'nın çadırdan kaçırıldığını öne sürdü. Ardından çelişkili ifadeler veren anne, bebeğin banka borçları nedeniyle eşi Yusuf Balıkçı tarafından 1 milyon lira karşılığında satıldığını iddia etti.
Bunun üzerine aralarında baba Yusuf Balıkçı ve anne Elif Balıkçı'nın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın ilerlemesiyle savcılığa sevk edilen anne Elif Balıkçı, son ifadesinde kaybolma ve satılma iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek cinayeti itiraf etti.
Baba Bebeği Öldürüp Araziye Bıraktı
Anne Elif Balıkçı savcılık ifadesinde, 11 aylık kızı Büşra’yı babası Yusuf Balıkçı’nın öldürdüğünü açıkladı. Eşinin bebeği öldürdükten sonra çadırların 1-2 kilometre yukarısında bulunan taşlık araziye götürüp bıraktığını aktaran anne, korkusundan dolayı gerçekleri baştan anlatamadığını beyan etti. Şüpheli anne, olayın gerçekleştiği bölgede kolluk kuvvetlerince yer gösterme işlemine götürülecek.
Türkiye'de 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 82. maddesi uyarınca, kasten öldürme suçunun "altsoydan birine karşı" veya "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı" işlenmesi halinde faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülmektedir. Soruşturma kapsamında adli makamlarca bu nitelikli haller üzerinden inceleme sürdürülüyor.
Cinsel İstismar Şüphesi Üzerinde Duruluyor
İfadesinde olay anına ilişkin detaylar paylaşan Elif Balıkçı, Büşra bebeği en son eşiyle birlikte yatakta gördüğünü, babasının çocuğa vurduğunu söyledi. Daha sonra bebeğin kıyafetlerini incelediğinde zıbınının yırtık ve altının bağlı olduğunu gördüğünü belirten anne, aramalarda bulunan kıyafetlerde de anormal durumlar olduğunu belirtti. Çocuğun bezinin bantları açılmamış halde bulunduğunu, zıbınının ise çıtçıtı açık ve yırtık vaziyette olduğunu aktaran annenin ifadeleri üzerine soruşturma derinleştirildi. Adli tıp incelemeleri ve ekiplerin arazideki arama-taramaları devam ediyor.