Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Teravih namazı sırasında karbonmonoksit sızıntısı! 16 kişi hastaneye kaldırıldı

Teravih namazı sırasında karbonmonoksit sızıntısı! 16 kişi hastaneye kaldırıldı

Ankara'daki Fatma Bacı Camisi'nde karbonmonoksit sızıntısı nedeniyle teravih namazı sırasında 16 kişi hastaneye kaldırıldı. Etkilenenlerin bilinçleri açıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve güvenlik ekipleri cami çevresinde önlem aldı.

MUHABİR: Ahmet Muhammer Güngör

Ankara'nın Keçiören ilçesinde teravih namazının kılındığı sırada yaşanan karbonmonoksit sızıntısı, 16 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Bu durum, cami çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılmasına yol açtı.

Karbonmonoksit Sızıntısı Neden Oldu?

Fatma Bacı Camisi’nde yaşanan sızıntının kaynağının doğal gaz ısıtma sistemi olduğu belirlendi. Olay yerindeki sağlık, itfaiye, polis ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, hızlı bir şekilde müdahale ederek durumu kontrol altına aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, kadınlar mescidi bölümünde karbonmonoksit gazının sızdığı tespit edildi.

Hastaların Durumu Nasıldı?

Gazdan etkilenen 16 kişi, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi ve sağlık durumlarının stabil olduğu bildirilmekte. Olay sonrası, yetkililer tarafından soruşturma başlatılması, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına önemlidir. Bu tür durumların önüne geçmek için camilerin ve diğer toplu alanların bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekmektedir.