İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Ünlü futbolcu timsahların yemi oldu!

Ünlü futbolcu timsahların yemi oldu!

Kosa Rikolu 29 yaşındaki futbolcu Jesús Alberto López, serinlemek için girdiği nehirde timsahın saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

MUHABİR: Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

Kosta Rika'nın Guanacaste eyaletindeki Deportivo Rio Canas futbol takımında forma giyen "Chucho" lakaplı 29 yaşındaki amatör futbolcu Jesus Alberto Lopez Ortiz, nehirde yüzerken timsahın saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti.

Olayın şok edici görüntüleri ortaya çıktı, çenesinde Ortiz'in cesediyle suda yüzen timsah kameralara yansıdı. Daha sonra, timsahın yerel halk tarafından öldürüldüğü ve Ortiz'in cesedinin nehir kıyısına taşındığı başka görüntüler sayesinde ortaya çıktı.

serinlemek-icin-girdigi-nehirde-timsaha-yem-olan-futbolcu-boyle-goruntulendi-6708-webp.webp

Ortiz'in ailesi, futbolcunun cenaze masraflarını karşılaması için halka çağrıda bulunurken, takım teknik direktörü Luis Carlos Montes bir bağış toplama etkinliği düzenlemeye başladı.


Futbol kulübü Deportivo Rio Canas yaptığı açıklamada, "Oyuncu Jesús López Ortiz'in ölümünü kamuoyuna bildirmekten derin üzüntü duyuyoruz." Huzur içinde yat, tüm Chucho ailesinin acısını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kosta Rika Çevre ve Enerji Bakanlığı, timsahlar gibi koruma altındaki hayvanların avlanmasını ya da öldürülmesini yasaklıyor. Ancak yerel polis, vahşi yaşam yasalarının "cesedi sürüngenin çenesinden kurtarmak için" izinleri olduğuna karar vererek timsahı öldürdü.