Takvimlerin 06.06.2026’yı göstermesini fırsat bilen Gaziantepli çiftler, hayatlarının en özel imzasını atmak için Şahinbey Belediyesi’ne akın etti.
Gaziantep’in en kalabalık ilçelerinden biri olan Şahinbey, yılın en hareketli günlerinden birini yaşadı. Akılda kalıcı ve özel bir tarihte dünyaevine girmek isteyen 106 çift, nikah masasına oturmak için aylar öncesinden planlarını yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belediyenin nikah salonlarını dolduran çiftler, yoğunluk nedeniyle alınan özel önlemler eşliğinde mutluluğa adım attı.
Belediye ekipleri, artan talebi karşılamak ve törenlerin aksamadan ilerlemesini sağlamak adına mesai saatlerini yoğunlaştırdı. Özel günlerin yarattığı bu tatlı telaş, nikah salonlarında renkli görüntülere sahne oldu.
Genç çiftlere tam destek
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin Türkiye genelinde en fazla nikah kıyılan belediye olma unvanını koruduğunu vurguladı. Gençleri evliliğe teşvik etmek için çeşitli sosyal projeler yürüttüklerini belirten Tahmazoğlu, "Sadece nikah kıymakla kalmıyor; çiftlerimize nakdi yardımlardan ev eşyası desteğine, Evlilik Okulu eğitimlerinden çeşitli hediyelere kadar geniş bir yelpazede destek sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl 9 bini aşkın çiftimizin mutluluğuna ortak olduk. Bugün ise 06.06.2026 gibi özel bir günde 106 çiftimizin heyecanını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Evlilik yolunda ilk adımı atan çiftler ise, böylesine anlamlı bir tarihte evlenmenin kendileri için unutulmaz bir anı olacağını belirterek, belediyenin sunduğu desteklerin yeni kuracakları yuvalar için büyük bir moral kaynağı olduğunu dile getirdi.