Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Uşak’ta afet bilinci mesaisi: Vali Kartal’dan kritik denetim

Uşak’ta afet bilinci mesaisi: Vali Kartal’dan kritik denetim

Uşak Valisi Serdar Kartal, kentteki afet yönetimi stratejilerini yerinde incelemek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Uşak Valisi Serdar Kartal, AFAD İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek olası acil durumlara karşı kentin hazırlık seviyesini ve kurumlar arası iş birliği süreçlerini masaya yatırdı.

Uşak Valisi Serdar Kartal, kentteki afet yönetimi stratejilerini yerinde incelemek üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İl AFAD Müdürü Yasemin Bebek ve birim amirleri tarafından karşılanan Vali Kartal, kurumun mevcut operasyonel gücü ve yürütülen projeler hakkında detaylı bir brifing aldı.

Afetlere karşı hazırlık stratejileri masada

Ziyaretin ana gündem maddesini, Uşak genelinde afetlere karşı direnci artıracak olan eğitim programları ve tatbikatlar oluşturdu. Vali Kartal, acil durumlara müdahale kapasitesinin en üst seviyede tutulması gerektiğini belirterek, lojistik imkanların geliştirilmesi ve kurumlar arasındaki koordinasyonun kesintisiz sürdürülmesi talimatını verdi.

Can ve mal güvenliği öncelik

Afet bilincinin toplumun her kesimine yayılmasının hayati bir zorunluluk olduğunu ifade eden Vali Kartal, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına atılan her adımın büyük bir titizlikle takip edileceğini vurguladı. Kartal, AFAD ekiplerinin her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizerek, yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti.