Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, ev ve iş yerlerine giren yılanları hiçbir ekipman kullanmadan çıplak elleriyle yakalayan belediye personeli Yılmaz Üstün, ilçe genelinde bu tür vakaların aranan ismi haline geldi. Üstün, vatandaşlarda paniğe neden olan yılanları zarar vermeden doğal yaşam alanlarına bırakıyor.
Kaynarca Belediyesinde görev yapan Yılmaz Üstün, havaların ısınmasıyla birlikte ev ve iş yerlerinde görülen yılanları, çocukluğundan beri yılanlarla iç içe olduğu için oldukça rahat bir şekilde yakalıyor. Vatandaşlardan belediyeye gelen ihbarlar doğrultusunda vakit kaybetmeden adreslere giderek hayvanları zarar vermeden yakalayıp doğaya salıyor.
Bölgedeki yılanların büyük çoğunluğunun zehirsiz türler olduğunu ancak taşıdıkları bakteriler sebebiyle vatandaşların yılanlardan uzak durması gerektiğini belirten Üstün, bu mikropların özellikle çocuklar için risk oluşturabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Üstün, yılanların ağızlarındaki mikropların sağlığa zarar verebileceğine dikkat çekiyor.
Yakaladığı hayvanlara zarar vermediğini dile getiren Üstün, "Çocukluğumdan bu yana yılanlarla içli dışlıyım. Onları zarar vermeden bulundukları yerden alıyorum ve doğaya bırakıyorum. Zehirleri yoktur ama çiftleşme zamanı. Ağızlarında da çok mikrop olduğu için uzak durulması gerekiyor. Çocuklarda felç riski oluşturabilir, yine de kesinlikle yanlarına yaklaşmayalım" dedi.
Vatandaşların bu tür durumlarda özellikle kendisini çağırdığını ifade eden Üstün, "Bu vakalarda özellikle beni çağırıyorlar. Belediyeyi arıyorlar ve beni yönlendiriyorlar. Bilinçsiz ilaçlama sebebiyle geçen seneye nazaran bu sene vaka sayısı arttı. Hayvanlar evlere ve dükkanlara kaçıyor. Bilinçsiz ilaçlama buna sebep oluyor," diyerek, yılanların bölgedeki durumunu değerlendirdi.

SAKARYA'NIN KAYNARCA İLÇESİNDE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BİR EVE GİREREK PANİĞE NEDEN OLAN YILANI ÇIPLAK ELLERİYLE YAKALAYAN BELEDİYE PERSONELİ, İLÇE GENELİNDE BENZER İHBARLARIN ARANAN İSMİ HALİNE GELDİ.
