Yeni Birlik Yaşam Yüksekova'da 31 yıl sonra köylerine dönmek isteyen İkiyaka sakinlerinden yol çağrısı

Yüksekova'da 31 yıl sonra köylerine dönmek isteyen İkiyaka sakinlerinden yol çağrısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında boşaltılan İkiyaka köyünün sakinleri, ata topraklarına kalıcı olarak dönebilmek ve tarım ile hayvancılığı canlandırmak amacıyla acilen yol yapılmasını talep ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 31 yıl önce boşaltılan İkiyaka köyünün sakinleri, topraklarına yeniden dönmek ve bu dönüşün kalıcı olabilmesini sağlamak amacıyla köylerine acilen yol yapılmasını istedi.

Yüksekova'da 31 yıl sonra köylerine dönmek isteyen İkiyaka sakinlerinden yol çağrısı 1
Küçük Sanayi Mahallesi'nde bir araya gelen köy sakinleri, yıllar sonra yeniden köylerinde hayat kurmak istediklerini ifade etti.
1 / 5
Yüksekova'da 31 yıl sonra köylerine dönmek isteyen İkiyaka sakinlerinden yol çağrısı 2
Bölgeye giderek küçükbaş hayvanlarını otlatmaya başlayan vatandaşlar, ulaşım imkanının sağlanması durumunda köye dönüşlerin daha da hızlanacağını kaydetti.
2 / 5
Yüksekova'da 31 yıl sonra köylerine dönmek isteyen İkiyaka sakinlerinden yol çağrısı 3
Köy muhtarı Alaaddin Kamalı, 1995'te boşaltılan köylerine yeniden adım attıklarını belirterek, şu an yüzlerce vatandaşın ve binlerce küçükbaş hayvanın İkiyaka'da bulunduğunu dile getirdi.
3 / 5
Yüksekova'da 31 yıl sonra köylerine dönmek isteyen İkiyaka sakinlerinden yol çağrısı 4
En büyük sorunlarının ulaşım olduğunu vurgulayan Muhtar Kamalı, vatandaşların 40-50 kilo yükle 28-30 kilometre yürümek zorunda kaldığını belirterek tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması için yolun şart olduğunu söyledi.
4 / 5
Yüksekova'da 31 yıl sonra köylerine dönmek isteyen İkiyaka sakinlerinden yol çağrısı 5
Köy sakinlerinden Ümit Baban ise bölgede binlerce ton ceviz ve meyve ağacı bulunduğunu ifade ederek, köyde yeniden yaşayabilmek ve bu potansiyeli değerlendirebilmek için yol yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.
5 / 5