Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Zehra Keskin'in koruyucu aile serüveni: 4 yaşındaki oğluna hem anne hem öğretmen oldu

Zehra Keskin'in koruyucu aile serüveni: 4 yaşındaki oğluna hem anne hem öğretmen oldu

Zehra Keskin, koruyucu aile olarak 4 yaşındaki oğlu için hem anne hem de öğretmenlik yaparak örnek bir başarı hikayesi oluşturdu.

İstanbul’da uzun yıllar anaokulu öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Zehra Keskin, Eskişehir’e yerleşmesinin ardından koruyucu aile olarak 4 yaşındaki oğluyla olan bağını güçlendirdi. Çalıştığı dönemde çocukların aile özlemlerine tanıklık eden Keskin, bu boşluğu hissettiği anlardan ilham alarak koruyucu aile olmaya karar verdi.

Özellikle pandemi döneminde, hiç annesi babası olmayan çocukların duygusal ihtiyaçlarını derinlemesine hissetti. Aile düşkünlüğüyle bilinen Keskin, eşi ve kızının desteğiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na koruyucu aile başvurusu yaptı. Yaklaşık iki aylık bir süreç sonucunda, 4 yaşındaki bir çocukla tanışarak ailelerini büyütmeye karar verdiler.

Kendi çalıştığı anaokuluna çocuğunu kaydeden Keskin, hem öğretmenlik hem de annelik rolünü bir arada yürüterek çocukların eğitim hayatına olumlu destek sağladı. Okul yönetimi tarafından sağlanan burs imkanı ile oğlunun eğitimine büyük katkı sunuldu. Keskin, Eskişehir’e taşınma sürecinde de hiçbir olumsuzluk yaşamadan çocuğu için gerekli olan işlemleri gerçekleştirdi.

Zehra Keskin, oğluyla olan bağını şu sözlerle ifade etti: "Kızımı karnımda, oğlumu kalbimde doğurdum. Oğlumla pek çok özel anı paylaştık ve bu benim için çok değerli. Oğlu gibi bir çocuğa sahip olmak, benim için hayattaki en güzel duygulardan biri." dedi. Keskin, bu deneyimin devletin sunduğu imkanlarla birleştiğinde çocuklar için büyük faydalar sağladığını vurguladı.

Kızının, bu durumu desteklediğini belirten Ceren Keskin, "Tek çocuk olmaktan sıkılmıştım ve bir kardeş istediğimi biliyordum. Annemin fikrini duyduğumda çok mutlu oldum. Oğlumuzla birlikte çok iyi zaman geçiriyoruz ve ona ablalık yapmanın keyfini yaşıyorum" şeklinde duygularını paylaştı. Aile içinde oluşan bu yeni bağ, sadece kendi hikayeleriyle sınırlı kalmayıp, pek çok koruyucu ailesi için örnek teşkil ediyor.

ANAOKULU ÖĞRETMENLİĞİ YAPARKEN ÇALIŞAN EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARINDA GÖRDÜĞÜ HASRETTEN YOLA ÇIKARAK 4...

ANAOKULU ÖĞRETMENLİĞİ YAPARKEN ÇALIŞAN EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARINDA GÖRDÜĞÜ HASRETTEN YOLA ÇIKARAK 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA KORUYUCU AİLE OLAN ZEHRA KESKİN, "DEVLETİMİZ HER İMKANI SAĞLIYOR AMA ÇOCUKLARIN TEK EKSİĞİ AİLE SICAKLIĞI" DİYEREK HERKESE ÖRNEK OLUYOR.

ANAOKULU ÖĞRETMENLİĞİ YAPARKEN ÇALIŞAN EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARINDA GÖRDÜĞÜ HASRETTEN YOLA ÇIKARAK 4...