Yeni Birlik Gazetesi Yaşam Zonguldak halk oyunları topluluğu uluslararası festival için yola çıktı

Zonguldak halk oyunları topluluğu uluslararası festival için yola çıktı

Zonguldak halk oyunları topluluğu, Makedonya ve Sırbistan'da düzenlenecek uluslararası festivale katılmak üzere uğurlandı.

Zonguldak Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu, Makedonya ve Sırbistan’da gerçekleştirilecek Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne katılmak üzere Zonguldak’tan yola çıktı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun önderliğindeki ekip, 5 Ağustos 2026 Çarşamba günü saat 02.30'da Zonguldak’tan hareket etti.

Festivalin Detayları

5-9 Ağustos tarihleri arasında sürecek festivalde, ekip Zonguldak’ın zengin kültürel mirasını, geleneksel halk oyunlarını ve Türk folklorunun değerlerini uluslararası arenada sergileyecek. Etkinlik, kültürler arası dostluk ve dayanışmayı pekiştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda Zonguldak’ın kültürel tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak.

Kültürel Mirasın Önemi

Taner Dursun, kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasının yanı sıra uluslararası alanda tanıtılması konusuna büyük önem verdiklerini belirtti. Dursun, Zonguldak’ı temsil edecek halk oyunları ekibine başarılar dileyerek, festivalin başarıyla geçmesini istedi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de, "İlimizi ve ülkemizi uluslararası platformlarda başarılı bir şekilde temsil edecek ekibimize verimli bir festival süreci temenni ediyor, topluluğumuzun 10 Ağustos 2026 tarihinde ilimize dönmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

ZONGULDAK EKİBİ BALKAN YOLCUSU

ZONGULDAK EKİBİ BALKAN YOLCUSU