YÜKSEKOVA "TEKERLEKLİ KAYAK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI" DEDİ

Yaşar İÇEN 12 May 2023

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Kayak Federasyonu'nun düzenlediği Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın start vermesiyle Yüksekova'da gerçekleşti.

Yüksekova muhteşem bir spor organizasyonu ile Türkiye gençliğini misafir etti…

Kayak Federasyonu’nun düzenlediği Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası, Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ın start vermesiyle Yüksekova’da gerçekleşti. İki gün boyunca hız kesmeden devam eden organizasyonda 19 ilden 283 sporcu ve 120 idareci hakemle birlikte sayısız spor sever Yüksekova’da muazzam bir kültür,  spor, dostluk ahenginin yakalanmasına vesile oldu.

Yüksekova’ya gelmeden; gezdim, gördüm, yaşadım, hayatı anladım demeyin derim zira bu coğrafya sizi sizden alıp yazılmamış mısralar, nağmeler, masallar, destanlar diyarına götürecek güzelliklere ve efsuna sahip.

Evet yaklaşık dört yüz sporcu ve sportif kademe Hakkâri Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım başta olmak üzere Yüksekova Gençlik Spor İlçe Müdürü Sami Keskin ve şehrin tüm kademelerinin emekleriyle kusursuz bir Türkiye Şampiyonası’na imza attı. Şampiyonanın mimarlarından biri olan Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Yüksekova’ya hayranlığını şu cümlelerle aktardı; “Hakkâri ve ilçeleri tıpkı Yüksekova gibi tarifi imkansız güzellikte. Burada dört mevsim spor yapmanız mümkün…”

Bu cümlelere kimselerin itirazı olacağını zannetmiyorum.

Son yıllarda sürdürülebilir sosyal-kültürel-sportif merkezleri ve faaliyetleri hızlıca gündemine alan Hakkari Gençlik Spor Müdürü Emin Yıldırım’a dair de birkaç not aktarmak istiyorum. İl Müdürü Yıldırım profesyonel sporcu kimlikli bir idareci ve akademisyen. Pek çok spor kademesinde yer alan ve halâ aktif olarak sporun içinde yer alan Yıldırım’ın idarecilikteki başarısı da buradan geliyor çünkü ne olmalı, nerede olmalı, ne zaman olmalı, nasıl olmalı verilerine net bir şekilde yerinden hakim.

Çocuklara ve gençlere sporcu kimliğiyle inanarak dokunan, anlayan, güç veren ve yurtiçi-yurtdışı dereceleri Hakkâri’ye getirmelerine vesile olan Müdür Yıldırım’ı yarattığı pozitif fark sebebiyle kutlamak gerekiyor.

a2cbb374-1797-44da-86da-cdc3b6b9a941

Sporla ve sportif başarılarla tanışan genç sporcuların haklı gururu ve mutluluğu Yüksekovalı sporcuların hayatına öyle sirayet etmiş ki tatlı bir rekabet ortamında ilçe ve belde gençleri adeta birbiriyle yarışıyor; en fazla dereceyi almak, en fazla milli sporcu sayısına ulaşmak, sporcu kimliğiyle üniversiteyi kazanmak için.

Türkiye Tekerlekli Kayak Şampiyonası herkesin gözüne, gönlüne ve kulağına fazlasıyla hitap etti. İki gün boyunca dağların eteklerine kurulan yarışma alanı uluslararası festivallerin lezzetini kazıdı zihnimize. Sahne alan yerel müzik grupları ise sahnede yer verdikleri nağmeler eşliğinde “doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye burada” dedirtiyordu. Sahnedeki müzik gruplarının mikronunu sporcu gençlerde sık sık alıp müzik dinletimize kendi şehrinin rengini ekliyordu. Yüzlerce sporcunun ve Hakkarili sporseverin yan yana gelerek oluşturduğu Şemmame Halayı o kadar büyüktü ki tek karede hepsini fotoğraflamak imkansızdı.

Velhasılı kelam Türkiye Kayak Federasyonu, Hakkari İl ve Yüksekova İlçe Gençlik Spor Müdürlüklerinin kusursuz ev sahipliğinde düzenlediği Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası ile, Yüksekova’nın mucize doğasını ve Yüksekovalıların katkılarını hafızalarımıza kazıdı. Emeği geçen herkesi buradan tekrar kutluyorum…