Denizli’de 2016 yılından beri haber alınamayan Ayşen Aycan’ın izini süren ekipler, faili meçhul dosyayı yeniden açarak 10 yıllık cinayeti aydınlattı. Gözaltına alınan eski eş, suçunu itiraf ederek cesedi gömdüğü yeri gösterdi.
Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşayan Ayşen Aycan, 2016 yılında eşinden boşandıktan sadece bir hafta sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Yıllar süren tüm arama çalışmalarına rağmen genç kadından hiçbir iz bulunamamış, dosya faili meçhul olarak rafa kaldırılmıştı. Adalet Bakanlığı’nın geçmişe dönük faili meçhul dosyaları incelemeye almasıyla birlikte, Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek dosyayı yeniden incelemeye aldı.
Titiz çalışma sonuç verdi
Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dosyayı derinlemesine analiz ederek yeni delillere ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 19 Mayıs tarihinde 8 farklı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, Ayşen Aycan’ın eski eşi Turgay D.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
Eski eşten soğukkanlı itiraf
Emniyetteki çapraz sorguda köşeye sıkışan eski eş Turgay D., cinayeti işlediğini itiraf etti. Olay günü Ayşen Aycan’ı annesinin evinden aldığını ve araçta aralarında tartışma çıktığını iddia eden zanlı, genç kadını darp ettikten sonra öldürdüğünü itiraf etti. Turgay D., cinayetin ardından cesedi Çivril’in Kıralan ve Tokça Mahalleleri arasındaki kırsal bir alana gömdüğünü belirtti.
Yer gösterme işlemi yapıldı
İtirafın ardından Cumhuriyet Savcısı eşliğinde olay yerine götürülen Turgay D., cinayeti nasıl gerçekleştirdiğini ve cesedi nereye sakladığını tüm detaylarıyla anlattı. 10 yıl sonra gelen bu itiraf, Ayşen Aycan’ın ailesi ve bölge halkı tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Olayla ilgili gözaltındaki diğer şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.