Aydın'ın Köşk ilçesi Çarşı Mahallesi'nde yer alan bir öğrenci yurdunda sabah saatlerinde kahreden bir olay yaşandı. Hem normal eğitimine devam eden hem de yurtta hafızlık hazırlığı sürdüren 11 yaşındaki Hamza Baydur, sabah saat 07.00 sularında yatağında hareketsiz halde bulundu.
Arkadaşları Uyandırmak İsterken Fark Etti
Sabah saatlerinde oda arkadaşını uyandırmak için yatağına yaklaşan öğrenciler, Hamza'nın tepki vermemesi üzerine durumu vakit kaybetmeden yurt yetkililerine bildirdi. Görevlilerin hızlıca yaptığı ilk kontrollerin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu. Kısa sürede adrese intikal eden sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede 11 yaşındaki çocuğun yaşamını yitirdiğini tespit etti. Olayın ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri yurtta güvenlik önlemleri alarak inceleme başlattı.
Kalp Krizi İhtimali Üzerinde Duruluyor
Hayatını kaybeden Hamza Baydur'un daha önceden bilinen bir kalp rahatsızlığı bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Sağlık ekipleri ve olay yeri inceleme uzmanlarının yaptığı ilk değerlendirmelere göre, küçük çocuğun uykusunda kalp krizi geçirmiş olma ihtimali ağırlık kazanıyor.
Aslen Akçaköy Mahallesi sakinlerinden olan küçük Hamza'nın ani ve zamansız vefatı; ailesi, sınıf arkadaşları ve tüm sevenlerini derin bir yasa boğdu. Küçük çocuğun kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla başlatılan adli soruşturma ve adli tıp incelemeleri devam ediyor.