Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 20 yıl kesinleşmiş cezası vardı: Aydın’da firarilere jandarma darbesi!

20 yıl kesinleşmiş cezası vardı: Aydın’da firarilere jandarma darbesi!

Aydın’da jandarmanın 236 personelle gerçekleştirdiği "Çember-132" operasyonunda, aralarında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir firarinin de yer aldığı 40 organize suç zanlısı kıskıvrak yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, bölgede huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla aranan şahıslara yönelik geniş kapsamlı bir operasyona imza attı. İl genelinde önceden belirlenen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama kararı bulunan 40 firari kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, 9-11 Temmuz 2026 tarihleri arasında titizlikle yürütülen mülki sınırlar içerisindeki operasyona, jandarma teşkilatından 81 ayrı unsur ve toplam 236 personel katıldı. Güvenlik güçlerinin koordineli saha çalışmaları sayesinde, adalet kaçaklarının saklandıkları gizli noktalar tek tek deşifre edildi.

20 Yıl Cezası Bulunan Firari de Yakalandı

"Çember-132" adı verilen operasyonun detaylarında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin adli sicil kayıtları incelendiğinde, büyük bir kısmının uzun süredir hapis cezasıyla arandığı belirlendi.

Yakalanan şahıslardan;

14 kişinin 0-2 yıl arası,

12 kişinin 2-5 yıl arası,

3 kişinin 5-10 yıl arası,

1 kişinin ise tam 20 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Diğer zanlıların ise mahkemelerce ifadelerinin alınmasına yönelik veya farklı adli süreçlerden dolayı yakalama kararlarının olduğu bildirildi.

Suç Dosyaları Kabarık: Terör, Yağma ve Hırsızlık

Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon neticesinde adli makamlara sevk edilen zanlıların suç profilleri de dikkat çekti. Kıskıvrak yakalanan 40 kişi arasında; silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 firarinin yanı sıra, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden çok sayıda suçlu yer alıyor.

Operasyon kapsamında yakalanan şahısların dağılımı şu şekilde kayıtlara geçti:

Hırsızlık: 3 kişi

Yağma (Gasp): 3 kişi

Uyuşturucu Madde Ticareti/Kullanımı: 3 kişi

Yaralama: 3 kişi

Tehdit: 2 kişi

Konut Dokunulmazlığını İhlal: 2 kişi

Sarkıntılık Düzeyinde Cinsel Saldırı: 2 kişi

Ayrıca, farklı asayiş suçlarından aranan 11 kişi ile adli mercilerce ifadesinin alınması talep edilen 10 kişi de jandarma tarafından gözaltına alındı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde işlemleri tamamlanan şüphelilerin adliyeye sevk süreçlerinin ve geniş çaplı adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.