İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 5 yılda 3 bin işletmeye ruhsat

5 yılda 3 bin işletmeye ruhsat

Maltepe Belediyesi, kayıtsız işletmelerin önüne geçmek ve ruhsatsız hiçbir işletme bırakmamak adına Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın göreve geldiği 2014 yılından bu yana, 3 bin işletmeye ruhsat verdi.

Maltepe Belediyesi, Ali Kılıç’ın göreve geldiği 2014 yılından bu yana ilçedeki ruhsatsız dükkânları tespit ederek, kayıtsız işletmelerin önüne geçmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda, kadın kuaförleri, erkek berberleri, yeme-içme yerlerinin de aralarında bulunduğu ve ruhsatsız olduğu tespit edilen işletmelerden 3 bin 12’sine, 5 yıllık süreç içerisinde ruhsat verildi. Kalan işletmelere de geçici ruhsat verilerek, işletme sahipleri, asıl ruhsatlarını alması için ilgili birimlere davet edildi. Maltepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, ruhsat verilen iş yerlerinden bin 390’unu sıhhi müessese, 325’ini gayrisıhhi müessese, 214’ünü umuma açık ve bin 194’ünü de sıhhi diğer müesseseler oluşturdu.

Bizim için çok önemliydi
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “2014 yılında göreve geldiğimizde, halk sağlığının bizler için her şeyden daha önemli olduğunu söylemiştik. Bunun için de bölgedeki işletmelerin ruhsatlandırılması ve kayıt altına alınması çok önemli. Bu hem sağlığımız, hem de ekonomimiz için gerekli. Ruhsatlandırma anlamındaki sorunları tespit ederek, ilgili birimimizi yeniden yapılandırdık ve yılda ortalama 600 işletmeye ruhsat verdik” dedi.