İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 92 yaşında evlendi ve hayatının şokunu yaşadı!

92 yaşında evlendi ve hayatının şokunu yaşadı!

Diyarbakır'da yaptığı iki evlilikte eşlerini kaybeden Şemsettin Çetinkaya, üçüncü kez nikah masasına oturmak için kendisinden istenen 12 bin lirayı verdi. 3'ü kadın 6 kişi tarafından dolandırıldığını öne süren 92 yaşındaki Çetinkaya, polise giderek şikayetçi oldu ve "Ev de olsa sanki kabirdeyim, mezardayım. Tek başıma oturuyorum kimsem yok. Perişanım, mağdurum" dedi.

Yenişehir ilçesinde yaşayan Şemsettin Çetinkaya’nın 46 yıllık eşi Cemile Çetinkaya, 2008 yılında hayata veda etti. Çetinkaya, 2011 yılında da Şaha Çetinkaya ile evlendi. 8 yıl evli kaldığı Şaha Çetinkaya da geçen yıl yaşamını kaybetti.

Yalnız yaşayan 2 çocuk babası Şemşettin Çetinkaya’yı Kurban Bayramı’ndan 2 gün önce kendisini Mahmut diye tanıtan bir kişi aradı. Çetinkaya’ya Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 52 yaşında dul bir kadın olduğunu, isterse bu kadınla evlenebileceğini söyledi. Teklife olumlu bakan Şemsettin Çetinkaya, Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü Viranşehir’e giderek, telefonda konuştuğu kişi ile görüştü.

Parayla kayboldular
Kendisinden 15 bin TL ‘başlık parası’ istenen Çetinkaya, 12 bin TL verebileceğini söyledi. Eve çağrılan ve imam olduğu söylenen bir kişi tarafından kıyılan dini nikahın ardından Çetinkaya, 3’ü kadın 3’ü erkek 6 kişi ile birlikte Yenişehir’deki evine gelip, 12 bin TL’yi teslim etti. Eve gelenlerden birinin acıktığını söylemesi üzerine markete giden Çetinkaya, geri döndüğünde kimseyi bulamadı. Şüphelilerin kendisiyle görüştükleri telefon numarasını arayan Çetinkaya, yanıt alamayınca dolandırıldığını anladı. Emekli Çetinkaya, polis şikayetçi oldu.

Ne yapacağımı şaşırdım
2 eşini de kaybettiğini ve yalnız yaşamakta zorlandığını belirten Şemsettin Çetinkaya, şunları söyledi:
* Bayramdan 2 gün önce telefon geldi. Arayan kişi, ‘Ben sana bir hanım bulmuşum’ dedi. Ben de nerede olduğunu sordum. Bana, ‘Viranşehir’e gel’ dedi.
* Pazar günü Viranşehir’e gittim. Orada bana kadını gösterdiler. 15 bin lira başlık istediler. Ben de 12 bin liram olduğunu söyledim. ‘Peki’ dediler. İmam diye bir adam getirdiler. Dini nikah yaptılar.
* Altı kişiyle bir arabaya bindik. Diyarbakır’a geldik. ‘Paramızı ver’ dediler. Ben de verdim. Sonra aç olduklarını söylediler. Ben de ekmek almak için markete gittim. Geri döndüm kimseyi bulamadım. Beni dolandırdılar. Kaçmış, gitmişler.
* Sonra ben de karakola gittim. Karakolda bana, güvenlik kameralarına bakacaklarını söylediler. Mağdurum, 92 yaşındayım. Tek bir adam. Ev de olsa sanki kabirdeyim, mezardayım. Tek başıma oturuyorum kimsem yok. Evladım var ama hepsi evlerindedir. Onun için perişanım, mağdurum. (DHA)