Diyarbakır’da kaybettiği kızı Narin’in yasını tutan baba Arif Güran, İstanbul’da benzer bir acıyı yaşayan Minguzzi ailesini ziyaret ederek evlat acısına ortak oldu.
Türkiye’yi yasa boğan Narin Güran cinayetinin ardından zor günler geçiren baba Arif Güran ve ağabey Baran Güran, İstanbul’a gelerek dikkat çeken bir ziyarette bulundu. Güran ailesi, Kadıköy’de henüz 15 yaşındayken bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin Bahçelievler’deki kabri başında dua etti.
Ortak acı mezarlıkta birleştirdi
Ziyaret sırasında Minguzzi’nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi, Güran ailesini karşılamak için mezarlığa geldi. Ancak yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kısa süre sonra alandan ayrılmak durumunda kaldı. Aileyi, Mattia’nın anneannesi Aynur Akıncılar ve diğer yakınları yalnız bırakmadı. İki acılı ailenin buluşması, mezarlıkta duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Baba Güran’dan isyan dolu sözler
Kabir başında gözyaşlarına hakim olamayan Arif Güran, evlatlarını kaybeden ailelerin yaşadığı derin üzüntüyü dile getirirken, saldırılara karşı tepkisini sert bir dille ifade etti. "Bu acıyı yaşayanlar da bu acıyı tatsın" diyen acılı baba, "Bu çocuklardan ne istiyorlar?" diyerek yaşanan şiddet olaylarına karşı isyanını haykırdı. Ziyaret, toplum vicdanını yaralayan iki farklı olayın mağdurlarını bir araya getiren hüzünlü bir an olarak kayıtlara geçti.