Adana'da okul öncesi öğretmeni Burcu Güven'in, Endonezya'nın Bali Adası'nda tatil yaptığı sırada 1 milyon 650 bin lira değerindeki tiny house'u çalındı. Tatilini yarıda keserek Türkiye'ye dönen Güven, emniyete başvurarak şikâyetçi oldu ve taşınabilir evinin bulunması için yardım çağrısında bulundu.
Tatilde gelen telefon hayatını değiştirdi
Özel bir kreşte okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan 37 yaşındaki Burcu Güven, tatil için Bali'ye gittiği sırada kötü haberi arkadaşından aldı.
Seyhan ilçesi Yenimahalle'de boş bir arazide bulunan tiny house'unun 7 Haziran'da kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığını öğrenen Güven, tatilini yarıda bırakarak Adana'ya döndü.

Emniyete giderek şikâyetçi oldu
Türkiye'ye gelir gelmez emniyete başvuran Burcu Güven, taşınabilir evini çalan kişi ya da kişilerin yakalanması için şikâyetçi oldu.
Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, çalınan tiny house'un bulunmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
"Hayallerimizi çaldılar"
Tiny house'u ailesiyle birlikte hem yatırım hem de hobi amacıyla satın aldıklarını belirten Güven, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
"Bu bizim için çok büyük bir yatırımdı. İçinde emeğimiz, birikimimiz ve hayallerimiz vardı. Bunu bizden çaldılar. Yetkililerden hırsızların bulunmasını ve tiny house'umuzun bize geri kazandırılmasını istiyoruz."

Vatandaşlara çağrıda bulundu
Burcu Güven, taşınabilir evi gören ya da olayla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşların yetkililere veya kendilerine ulaşmasını isteyerek, tiny house'una yeniden kavuşmayı umut ettiklerini söyledi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.