Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Adana'da boş arsa çöplük haline geldi, mahalle sakinleri isyan etti

Adana'da boş arsa çöplük haline geldi, mahalle sakinleri isyan etti

Adana'nın Seyhan ilçesinde boş arsaya dökülen çöpler, kötü koku ve haşere sorununa neden oldu. Mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Adana’nın Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan boş bir arsa, hafriyat ve evsel atıklarla dolarak vatandaşların tepkisine neden oldu. Mahalle sakinleri, bu alanda oluşan kötü kokunun yanı sıra artan haşere problemlerinden şikayet ediyor. Seyhan Belediyesi’ne çağrıda bulunan halk, duruma bir an önce müdahale edilmesini istiyor.

Mahalle sakinlerinden Kemal Kocabey, "Bu yığıntıların çoğu belediyenin kendisinin. Biz kendilerine burada ekmek fırını olduğunu ve bu yığıntıları buraya atmamaları gerektiğini defalarca söyledik. Böcek ve fare oluyor burada. Seyhan Belediyesi buraya hiç el atmadı. Belediyenin gelip bu yığıntıları buradan kaldırması, buraya bunları dökmemesi lazım ama belediyenin kendisi ve vatandaşlar gelip buraya döküyor. Biz defalarca şikayette bulunduk ama kimse ilgilenmedi. Bu yığıntıların çoğu belediyenin kendisinin. Bir an önce gelip bu pislikleri kaldırsınlar. Herkes gelip buraya çöplerini atıyor," dedi.

Bir diğer mahalle sakini Emrah Ertan ise, "Mahalleli olarak bu durumdan rahatsızız. Belediye bu duruma el atmıyor. Biz ve komşularımız defalarca şikayet ettik ama durum değişmiyor, kimse ilgilenmiyor. Belediye yardım etsin, gelip burayı temizlesin. Evimiz fareden sinekten geçilmiyor. Moloz yığınlarını kaldırmıyorlar bari çöplerimizi alsınlar ama onu da yapmıyorlar, belediye çalışmıyor," şeklinde konuştu.

EMRAH ERTAN

EMRAH ERTAN

SEYHAN İLÇESİNDE VATANDAŞLAR BOŞ ARSAYA DÖKÜLEN ÇÖP NEDENİYLE KÖTÜ KOKU VE HAŞERE SORUNU...