Adana’da, sulama kanallarında yüzen çocuk ve gençlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, 7 kişiye toplam 25 bin 942 TL idari para cezası uygulandı. Denizden ya da havuzdan uzakta, bu kanalların riskleri konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Yüreğir ilçesi Ege Bagatur Bulvarı üzerinde geniş bir uygulama gerçekleştirdi.
Sıcak hava koşullarının etkisi altında, yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcaklıkta vatandaşlar serinlemek için çeşitli yollar deniyor. Bazıları gölgelik alanları tercih ederken, bazı çocuklar sulama kanallarına girerek yüzmeyi seçiyor. Yaz aylarının başlangıcında sulama kanallarında meydana gelen boğulma olayları nedeni ile, bu yıl 14 kişi hayatını kaybetti.
Denetimler sırasında, sulama kanalına giren çocuk ve gençler sudan çıkarıldı ve uyarılarak bilgilendirildi. 15 yaşından büyük olanlar için Kabahatler Kanunu kapsamında ceza uygulanırken, 15 yaşından küçük çocuklar için yaptırımlar ailelerine yönlendirildi. Ekipler, boğulma riskine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirici broşürler de dağıttı.
Polis, drone ile bölgede sulama kanallarında yüzmenin tehlikeleri hakkında anonslar yaparak farkındalık oluşturdu. Yusuf Can isimli bir gencin ifadelerine göre, "Burada boğulanlar yüzmeyi bilmiyor. Korkunun ecele faydası olmaz" derken, Amir Şahmeran ise ailelerinden habersiz kanala geldiğini belirterek, "Havuza gidiyorum diyerek buraya geliyorum" şeklinde konuştu.

ADANA'DA SULAMA KANALLARINDA YÜZEN ÇOCUK VE GENÇLERE YÖNELİK POLİS EKİPLERİ DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ. KANALA GİRENLER SUDAN ÇIKARILARAK UYARILDI
