Adana'da, kuvvetli sağanak yağış ve ardından meydana gelen deprem sonucu bir kısmı yıkılan 3 katlı metruk binanın enkazı, 48 gün geçmesine rağmen hâlâ kaldırılmadı. Mahalle sakinleri, yıkılma riski taşıyan bu bina ile ilgili güvenlik önlemi alınmadığını belirtiyor ve yetkililerin acil olarak harekete geçmesini talep ediyor.
Olayın meydana geldiği tarih ve lokasyon
Olay, 24 Mayıs'ta Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Kayalıbağ Mahallesi'nde gerçekleşti. Uzun süre kullanılmayan metruk bina, yoğun yağmurun ardından sabaha karşı Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin etkisiyle kısmen yıkıldı. Bu anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Yıkım anında kimse yoktu
Yıkım sırasında çevrede bulunan kimsenin olmaması, olası can kaybı veya yaralanmayı önledi. Ancak, 48 gün geçmesine rağmen belediye ekipleri hâlâ enkazı kaldırmadı. Ayrıca, yıkılan binanın ayakta kalan kısmında da yıkılma riski gözlemleniyor.
Mahalle sakinleri endişeli
Mahalle sakinleri, çocukların sıkça kullandığı güzergâhta bulunan metruk binanın ciddi tehlike oluşturduğunu ifade ederek, "Muhtemel bir can kaybı yaşanmadan metruk binanın tamamen yıkılarak enkazın kaldırılmasını ve bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyoruz," şeklinde konuştular.
Esnafın şikayetleri
Bölge esnafı Ramazan Sosar (60), binanın uzun süredir dökülmeye başladığını belirterek, "Yaklaşık 3 ay önce dökülmeye başladı. Yağmurlu havada bina tamamen çöktü. Belediye yaklaşık 2 yıldır yolu da yapmadı; bu nedenle ulaşım zorlaştı," ifadelerini kullandı. Sosar, eleştirilerde bulunarak, "Kağıt toplayıcıları bunlardan daha güzel iş yapar," dedi.
Esnaf Ozan Akyürek (22) ise, binanın aylardır tehlikede bekletildiğini ifade ederek, "Yaklaşık 3 aydır burası böyle. Bayramdan önce bina bir anda çöktü ve hâlâ bir çözüm üretilmedi. Buradan geçen bir çocuğun üzerine düşerse çok kötü olur. Bunun vebalini kim verecek?" şeklinde konuştu.

ADANA'DA KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ VE DEPREMİN ARDINDAN BİR KISMI YIKILAN 3 KATLI METRUK BİNANIN ENKAZI, ARADAN GEÇEN 48 GÜNE RAĞMEN KALDIRILMADI.
