Adıyaman’ın Sincik ilçesinde, 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntı, özellikle Malatya ve çevresindeki illerde de hissedildi. AFAD’ın verdiği bilgilere göre, deprem saat 21.43’te gerçekleşti.
Depremin etkisi ve panik anları:
Depremin meydana gelmesiyle birlikte, halk arasında kısa sürede paniğe yol açtı. Ancak, resmi kaynaklardan gelen ilk açıklamalara göre deprem sonrası herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı bildirildi. Gerçekleşen bu sarsıntı, halkı tedirgin etse de, yapısal hasar konusunda herhangi bir bildirim yapılmadı.
Kamuoyuna yapılan açıklamalar:
AFAD, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gerekli önlemler için hazır olduklarını belirtti. Depremin ardından yapılan değerlendirmelerde, yerel yönetimler de halkı bilgilendirmek için çalışmalar başlattı. Geçmişte yaşanan büyük depremler göz önüne alındığında, bu tür sarsıntıların devamlılığına dair endişelerin olduğu biliniyor.
Bölgedeki vatandaşların can güvenliği için dikkatli olmaları, olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli demeçler verildi. Yerel otoritelerin önerilerine ve halkın yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Adıyaman'daki deprem Malatya'da da hissedildi