İstanbul merkezli yürütülen geniş çaplı bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Umut Sapan, emniyet sorgusunun ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye götürüldü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yedi farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonun yankıları sürüyor. Kilis'in de aralarında bulunduğu Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Malatya gibi merkezlerde yürütülen baskınlarda, aralarında CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Umut Sapan'ın da bulunduğu toplam 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Soruşturmanın detayları netleşiyor
Şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında rüşvet alma iddialarının yanı sıra, Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı hareket etmek ve suçtan elde edilen mal varlıklarını aklamak gibi ciddi ithamlar yer alıyor. Emniyet birimlerinin titizlikle yürüttüğü soruşturma süreci, operasyonun kapsamının genişliğiyle dikkat çekiyor.
Sapan'dan sert savunma
Adliye binasına girişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Umut Sapan, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. Kendisine yöneltilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Sapan, "Hakkımdaki iddialar tamamen asılsızdır. Bizim inancımızda ve yaşam tarzımızda harama yer yoktur. Bugüne kadar harama el uzatmadık, bundan sonra da uzatmayız. Aileme ve çocuğuma asla haram lokma yedirmedim" ifadelerini kullandı. Sapan'ın adli makamlara verdiği ifadenin ardından süreçle ilgili yasal işlemler devam ediyor.