Afyonkarahisar'da, bir çocuğun yüksekten düştüğü iddiasıyla hastaneye kaldırılması ve ardından yaşamını yitirmesi, cinayet soruşturmasını beraberinde getirdi. 24 Ocak 2026 tarihinde merkeze bağlı Işıklar beldesinde meydana gelen olayda, 4 yaşındaki Yunus Emre Yakar, annesi Zehra K. ve dedesi Mithat K. tarafından hastaneye götürüldü. Çocuğun beyin kanaması geçirdiği tespit edilmesine rağmen, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayın ardından, Jandarma ekipleri detaylı bir soruşturma başlattı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), çocuğun düştüğü yer ile ilgili incelemelerin ardından aile üyelerinin ifadelerini almaya başladı. Çelişkili ifadeler ve toplanan deliller sonrasında anne Zehra K., üvey baba Balı K., dede Mithat K., babaanne Aysel K. ve bir diğer aile üyesi cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.
Olayın Ardındaki Sır Perdesi
Çocuk hastaneye kaldırıldığında bilinci kapalıydı ve aile, yüksekten düştüğünü iddia etti. Ancak yapılan incelemeler sonrasında bu iddiaların güvenilirliği sorgulanmaya başlandı. Gözaltına alınan şahıslar, gazetecilerin sorularına yanıt vermekten kaçındı.
Soruşturmanın Gelişmeleri
Gözaltındaki şahısların, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili daha fazla ayrıntının, soruşturmanın seyrine göre gün yüzüne çıkması bekleniyor. Bölge halkı, yaşanan bu gelişmelerle sarsıldı ve adaletin yerini bulmasını umuyor.

GÖZALTINA ALINAN ŞAHISLAR GAZETECİLERİN SORULARINI YANITSIZ BIRAKTI.