Afyonkarahisar'da hububat hasadı sürüyor
Afyonkarahisar'da, hububat hasadı özellikle Başmakçı, Bolvadin ve Dazkırı ilçelerinde aralıksız devam ediyor. Yetkililer, bu süreçte sıcak ve kuru bir hava hakim olmasının yanı sıra, yangın tehlikesine karşı üreticileri uyarıyor.
Yangın güvenliğine dikkat
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, teknik personeller hasat yapılan tarlalarda üreticilerle bir araya gelerek süreci yerinde değerlendiriyor; verim ve hasat çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunuyor.
Yetkililer, hasat döneminde sıcak ve kuru hava şartlarının anız yangınlarına neden olabileceği konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Tarım arazilerinin korunması amacıyla anız yakılmaması, biçerdöverlerde yangın söndürme ekipmanlarının bulundurulması gerektiği, ayrıca hasat sırasında gerekli tüm tedbirlerin eksiksiz alınmasının önemi vurgulandı.
Trafik güvenliği uyarıları
Öte yandan, hasat sonrası buğday ve saman taşımacılığı yapan araçlar için trafik güvenliği açısından römorklarında reflektör bulundurmalarının gerekliliği, yüklerini güvenli şekilde taşınmasının ve görünürlüğü artıracak önlemlerin alınmasının, yaşanabilecek kazaların önlenmesi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

AFYONKARAHİSAR'DA HUBUBAT HASADI BAŞMAKÇI, BOLVADİN VE DAZKIRI İLÇELERİNDE ARALIKSIZ DEVAM EDERKEN, YETKİLİLER ÖZELLİKLE SICAK VE KURU GEÇEN HAVALARDAN DOLAYI YANGIN TEHLİKESİ KONUSUNDA ÜRETİCİLERE UYARILARDA BULUNDU.
