Afyonkarahisar’da otluk alanda meydana gelen yangın, atıl durumda bulunan bir fabrikanın bahçesine sıçradı. Yükselen dumanlar, kentin birçok noktası tarafından görünürken, itfaiye ekipleri anında harekete geçti.
Olay, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi girişinde gerçekleşti. Yangın, başlangıçta otluk alanda ortaya çıktı ve hızla fabrikanın bahçesine yayıldı. Alevler, bahçedeki plastik ve ahşap malzemeleri hızla tutuşturdu. Yangının başladığını fark eden çevredekiler, durumu hemen yetkililere bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde alevler kontrol altına alındı. Yangınla yapılan mücadelenin yaklaşık bir saat sürdüğü ve bu süreçte fabrikaya sıçramadan söndürüldüğü belirtildi.
Bununla birlikte, yangın sonucunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldığı öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR’DA OTLUK ALANDA ÇIKAN YANGIN ATIL DURUMDAKİ BİR FABRİKANIN BAHÇESİNE SIÇRADI. BAHÇE İÇERİSİNDE PLASTİK VE AHŞAP MALZEMELERİNİN TUTUŞMASI SONRASI İTFAİYE ALARMA GEÇERKEN, OLAYDA METRELERCE YÜKSEĞE ÇIKAN DUMANLAR İSE NEREDEYSE KENTİN HER TARAFINDAN GÖRÜNDÜ.