Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Ahlat'ta hortum çatıları havada uçurdu

Ahlat'ta hortum çatıları havada uçurdu

Ahlat ilçesinde şiddetli rüzgarlarla birlikte oluşan hortum, çatıları yerinden sökerek çevreye savurdu.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde şiddetli rüzgar ile birlikte oluşan hortum, çatıları havaya uçurarak büyük bir hasara neden oldu. Öğle saatlerinde etkisini artıran rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Hortum nedeniyle bazı binaların çatıları yerinden sökülürken, çevreye savrulan parçalar dikkat çekti. Vatandaşlardan bazıları, cep telefonu kameraları ile olayın görüntülerini kaydetti. Bu durum, çevrede kısa süreli paniğe yol açtı.

Olayın ardından Ahlat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, çatısı zarar gören binaların çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, muhtemel tehlikelere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Olay anını aktaran tanıklardan Yunus Alçiçek, "Öğle saatlerinde iş yerinde oturuyorduk. Bir yanda yağmur yağdığı, daha sonra fırtına oluştu. Dışarı baktığımızda binaların çatıları uçuyordu. Belediyeye bilgi verildi, önlem alındı. Şu anda hasar tespit çalışmaları sürüyor." dedi.

Diğer bir tanık olan Mehmet Sait Değnek, olay anında aracında olduğunu belirterek, "Trafikteyken bir anda şiddetli bir dolu yağışı başladı. Ardından fırtına ve hortum belirdi. Hemen aracımı sağa çektim, çünkü çatı parçaları düşebilirdi. O anda olayın görüntülerini çektim. Çok şiddetli bir doğa olayıydı." şeklinde konuştu.

BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE HORTUM ÇATILARI UÇURDU.

BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE HORTUM ÇATILARI UÇURDU.

BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE HORTUM ÇATILARI UÇURDU.