Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Kazaya karışan tır ile tur otobüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Akhisar Gişeleri mevkiinde çarpıştı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve tur otobüsü sürücüsü M.A. ile çekici sürücüsü H.K., gözaltına alınıp, işlemlerinin ardından tutuklandılar. Otobüsün yedek sürücüsü M.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sürücülerin ihmali
Edinilen bilgilere göre, otobüs sürücüsü M.A.’nın yönetmeliklerle belirlenen geriye gitme ve manevra kurallarına aykırı hareket ettiği, çekici sürücüsü H.K.’nın ise hız sınırlarına uymadığı tespit edildi.
Kazanın sonuçları
Akhisar'da meydana gelen bu kazada toplamda 11 kişi yaşamını yitirdi ve 26 kişi yaralandı. Soruşturmanın devam ettiği bildiriliyor.

Akhisar'da 11 kişinin öldüğü kazada 2 sürücü tutuklandı