Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Aksaray'da araçta mahsur kalan yaşlı kadını kurtarmak için seferber oldular

Aksaray'da araçta mahsur kalan yaşlı kadını kurtarmak için seferber oldular

Aksaray'da park halindeki araçta kilitli kalan yaşlı kadın, ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla 1,5 saat sonra kurtarıldı.

Aksaray'da, bir alışveriş merkezi otoparkında park halindeki araçta mahsur kalan 63 yaşındaki Fatma D., hem vatandaşların hem de kurtarma ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarıldı. Olay, Taşpazar Mahallesi'nde gerçekleşti. Yurtdışında yaşayan kızı Selma D. ile birlikte Aksaray'a gelen Fatma D., kafenin önünde dinlenmek için aracın içinde beklemeye karar verdi. Kızı, annesini içeride bırakarak kafeye gitti.

Aracın alarmı çalmaya başladığında, yaşlı kadın kendini kapalı bir ortamda buldu. Dışarıya çıkmak isteyen Fatma D., yüksek güvenlikli kilit sistemi nedeniyle araçtan çıkamayınca paniğe kapıldı. Alarm sesini duyan diğer vatandaşlar durumu fark etti ve hemen yardıma koştu. Ancak kapılar bir türlü açılamayınca, vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Kurtarma operasyonu başlatıldı:

İhbar üzerine olay yerine bekçi ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Olay yerine ulaşan bekçiler, itfaiye ekipleri gelene kadar yaşlı kadını kurtarmak için çaba sarf etti. Birkaç deneme sonrası kapılar açılmadı ve itfaiye ekipleri de kadının kurtarılması için var gücüyle çalışmalara başladı.

Kurtuluş anı:

Kurtarma çabası yaklaşık 1,5 saat sürdü. Bu süreçte Fatma D.'nin yakınlarına ulaşmaya çalışan ekipler, kızı Selma D. ile irtibat kurmakta zorlandı. Kızına ulaşan bekçiler, Selma'yı hızla araca yönlendirdi ve genç kadın kapıyı açarak annesini kurtardı. Kurtarılan yaşlı kadın, ekiplere ve yardım eden vatandaşlara teşekkür ederek rahat bir nefes aldı.

#

AKSARAY'DA ARAÇTA KİLİTLİ KALAN YAŞLI KADIN ÖNCE VATANDAŞLARI SONRA DA EKİPLERİ ALARMA GEÇİRDİ....

AKSARAY'DA ARAÇTA KİLİTLİ KALAN YAŞLI KADIN ÖNCE VATANDAŞLARI SONRA DA EKİPLERİ ALARMA GEÇİRDİ. BİR TÜRLÜ KAPISI AÇILMAYAN ARAÇTA EKİPLERİN YÖNLENDİRMESİYLE 1,5 SAAT MÜCADELE EDEN KADIN, ARAÇ SAHİBİ KIZININ GELMESİYLE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU.