Antalya’nın Akseki ilçesinde meydana gelen orman yangını, hızlı ve etkili müdahale ile kontrol altına alındı. Yangın, Güzelsu Mahallesi’nde saat 16.00 sıralarında başladı ve bölgeye komşu yerleşim alanları açısından bir tehdit oluşturdu.
Müdahale için seferberlik
Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler geniş bir müdahale ile yanıt verdi. 5 helikopter, 10 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 ilk müdahale aracı yangın bölgesine yönlendirildi. Bunun yanı sıra, 70 teknik personel ve çok sayıda yangın işçisinin yer aldığı ekipler, kısa sürede yangının yayılmasını durdurmayı başardı.
Yangının nedenleri araştırılıyor
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı. Yetkililer, çalışmaları sürdürerek olası sebepleri belirlemeye yönelik incelemelerine devam ediyor. Yangın kontrol altına alınsa da, ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.
Gelişmeler ile ilgili olarak yerel halk ve ilgili kurumlar tarafında takip edilen süreçte, uzman ekiplerin bir an önce güvenliği sağlamak amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ettiği ifade edildi.

Akseki'deki orman yangını kontrol altına alındı