Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Alanya'da park halindeki tur otobüsünden alevler yükseldi

Alanya'da park halindeki tur otobüsünden alevler yükseldi

Antalya'nın Alanya ilçesinde park halindeyken motor kısmından dumanlar yükselen tur otobüsünde çıkan yangın, korku dolu anlar yaşattı. Sürücünün yangın tüpüyle müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin hızlı çalışması sayesinde alevler büyümeden söndürüldü.

Olay, öğle saatlerinde Alanya'nın Kargıcak Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün kimliği ve plakası henüz öğrenilemeyen bir tur otobüsü, park halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle arkasında bulunan motor bölümünden dumanlar çıkarmaya başladı. Kısa sürede durumu fark eden otobüs şoförü, büyük bir soğukkanlılıkla aracın yanına koştu.

Şoförün Yangın Tüpüyle Müdahalesi Faciayı önledi

Motor kısmının bir anda alev aldığını gören şoför, vakit kaybetmeden araçtaki yangın tüpüyle alevlere müdahale etti. Şoförün bu hızlı hamlesi, yangının yolcu kabinine ve çevredeki araçlara sıçramasını engelledi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler sevk edildi.

İtfaiyenin Hızlı Müdahalesiyle Alevler Kontrol Altına Alındı

Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, motor bölümünde devam eden yangına müdahale ederek alevleri tamamen söndürdü. Ekiplerin soğutma çalışmalarının ardından tehlike ortadan kaldırıldı. Yaşanan olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmezken, tur otobüsünün motor kısmında maddî hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.