Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Alevler yerleşim yerlerine dayanmıştı: Hacıveliler ve Tıfıllar'da facianın eşiğinden dönüldü

Alevler yerleşim yerlerine dayanmıştı: Hacıveliler ve Tıfıllar'da facianın eşiğinden dönüldü

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangından etkilenen bölgede incelemelerde bulundu; tahliye edilen vatandaşların durumuna ve yaklaşık 1250 hektarlık alanda süren çalışmalara ilişkin kritik bilgileri paylaştı.

KAYNAK: AA

Balıkesir’i etkisi altına alan orman yangınlarında önemli gelişmeler yaşanıyor. Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi Şahindere mevkisinde başlayan yangından sevindirici haber geldi. Ekiplerin ve vatandaşların ortak müdahalesiyle alevler kontrol altına alınarak soğutma fazına geçildi. Ancak rüzgarın sert esintisiyle Gömeç ve Ayvalık hattına sıçrayan yangına karşı zamanla yarış devam ediyor.

Bölgedeki operasyonları yerinden takip eden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede hem sevindirici detayları paylaştı hem de sahadaki son bilançoyu açıkladı.

Edremit'te Tehlike Geçti: Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Dün öğle saatlerinde Şahindere lokasyonunda patlak veren yangına müdahalede büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Orman teşkilatı ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra yerel halkın da seferber olduğu bölgede alevlerin önü kesildi.

Bölgede tehlikenin atlatıldığını belirten Vali İsmail Ustaoğlu, sahadaki özverili çalışmaya dikkat çekerek, "Edremit Altınoluk'taki yangın kontrol altına alındı, soğutma adımları kararlılıkla sürdürülüyor. Gece gündüz demeden alevlerin karşısında duran tüm personelimize ve desteklerini esirgemeyen duyarlı vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Alevler 7 Mahalle Kırsalına Yayıldı: 2 Köyde Tedbir Tahliyesi

Edremit'teki olumlu tabloya karşın, Gömeç ilçesi Kumgedik Mahallesi'nde beliren ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın Ayvalık sınırlarına kadar dayandı. Gömeç’te 4, Ayvalık’ta ise 3 mahalleyi etkisi altına alan yangın nedeniyle devletin tüm imkanları bölgeye seferber edildi.

Balıkesir Valisi Ustaoğlu, bölgedeki yangınlara ilişkin açıklama yaptı -  Haberler

Yerleşim yerlerini korumak adına kritik kararların alındığını vurgulayan Ustaoğlu, süreci şu sözlerle aktardı:

"Yangının seyri doğrultusunda önlem olarak Hacıveliler ve Tıfıllar köylerimizi süratle tahliye ettik. 53 insanımızı güvenli şekilde KYK yurtlarımıza yerleştirdik. Çok şükür ki alevler evlere ulaşmadan durduruldu. Herhangi bir can kaybımız veya yaralımız bulunmuyor."

Havadan ve Karadan Dev Filo Müdahale Ediyor

Yangının daha geniş alanlara ulaşmasını engellemek adına gökyüzünde ve karada adeta bir mekik diplomasisi yürütülüyor. Sahadaki söndürme filosunda 6 helikopter ve 5 yangın söndürme uçağı aktif sortiler yaparken; karada ise 44 arazöz, çok sayıda su ikmal aracı, itfaiye ekipleri ve köylülerin su tankerleri koordineli biçimde çalışıyor. 900’den fazla personelin katıldığı müdahalede, nem oranının yükselmesi ve rüzgarın hız kesmesi avantaj olarak değerlendiriliyor.

Tahmini hasar tespitine değinen Vali Ustaoğlu, "Yerin yapısı gereği aralarda yanmamış bölümler bulunsa da yaklaşık 1250 hektarlık bir sahanın yangından etkilendiğini öngörüyoruz. Kesin veriler söndürme tamamlandıktan sonra netleşecek" dedi.

"Devletimiz Tüm İmkânlarıyla Vatandaşının Yanında"

Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından hızlıca hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlanacağını belirten yetkililer, afetzede vatandaşların yalnız bırakılmayacağını vurguladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve mülki idare amirleriyle birlikte Tıfıllar Mahallesi’ne geçen Vali Ustaoğlu, köylülerle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti ve devletin tüm birimleriyle sahada teyakkuz halinde olduğunu yineledi.