Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Anız yangını meyve ağaçlarına ulaştı! Söndürme çalışmaları sürüyor

Anız yangını meyve ağaçlarına ulaştı! Söndürme çalışmaları sürüyor

Çorum'un Dodurga ilçesinde çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle meyve ağaçları ve ceviz bahçelerine ulaştı. Yangını kontrol altına almak için ekiplerin ve vatandaşların mücadelesi devam ediyor.

Çorum'un Dodurga ilçesinde hasadı tamamlanan tarım arazisinde çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle çevredeki meyve bahçeleri ve cevizliklere sıçradı. Bölgede etkili olan alevleri kontrol altına almak için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

Yangın, Mehmetdede Tekke ile Ayva köyleri arasında bulunan tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, meyve ağaçlarının bulunduğu alanlara ulaşarak geniş bir bölgede etkili oldu.

İtfaiye ve orman ekipleri seferber oldu

İhbar üzerine olay yerine Dodurga ve Oğuzlar belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri ile Laçin Orman İşletme Müdürlüğü personeli sevk edildi. Ekipler, yangının daha fazla alana yayılmasını önlemek ve alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşlar da mücadeleye katıldı

Yangın söndürme çalışmalarına çevre köylerde yaşayan vatandaşlar da traktör ve çeşitli tarım ekipmanlarıyla destek veriyor. Bölgedeki ortak mücadele sayesinde alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun çaba gösteriliyor.

Mehmetdede Tekke Köyü Muhtarı Cafer Uysal, yangının şu ana kadar 30 dekardan fazla alana yayıldığını belirterek, ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.