Çankırı ve Ankara sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanda çıkan yangın, etkili hava ve karasal müdahale ile kontrol altına alındı.
Olay, Çankırı'nın Çerkeş ilçesi ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi arasındaki Işık Dağı bölgesinde gerçekleşti. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi. Yangına müdahale için bölgeye birçok ekip yönlendirildi.
Yangın söndürme çalışmaları
Ankara ve Çankırı'dan gelen orman, AFAD ve itfaiye ekipleri, yangının söndürülmesi için yoğun bir çaba sarf etti. Ekiplerin destek gücü olarak AFAD'dan 1 araç, 1 dron ve 3 personel, Çerkeş İtfaiyesi’nden 2 araç ve 6 personel, Atkaracalar İtfaiyesi’nden 1 araç ve 2 personel, Çardaklı Belediyesi’nden 1 araç ve 2 personel, Saçak İtfaiyesi’nden 1 araç ve 3 personel ve Jandarma Komutanlığı’ndan 1 araç ve 4 personel gönderildi.
Ekiplerin etkin müdahalesi
Orman İşletme Müdürlüğü de yangına müdahale için 6 araç, 1 arazöz, 1 helikopter ve 40 personel ile destek verdi. Toplamda, yangın kontrol altına alınmak üzere 14 araç, 1 helikopter, 1 dron ve 60 personelin müdahalesi gerçekleştirildi. Yangın sonrası soğutma çalışmaları ise devam etmektedir.

ÇANKIRI VE ANKARA SINIRINDA BULUNAN ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE İLE KONTROL ALTINA ALINDI.