Antalya Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla vektörle mücadele çalışmalarını 19 ilçede aralıksız sürdürüyor. Ekipler, sahada yürüttükleri uygulamalara ek olarak düzenledikleri eğitimlerle bilgi ve deneyimlerini sürekli güncellemektedir.
Sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kene ve diğer halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı yoğun bir mücadele gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenen eğitim programında, vektörle mücadele ekiplerine Asya kaplan sivrisineğinin biyolojisi, üreme alanları ve mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi. Eğitimde, ilaçlama çalışmalarında dikkat edilmesi gereken teknik hususlar da aktarıldı.
Düzenli ilaçlama ve sürekli izleme ile vektörle mücadelenin öne çıktığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne danışmanlık yapan Prof. Dr. Hüseyin Çetin, ekiplerle bir araya gelerek uygulamalı eğitimler gerçekleştirdi. Çetin, belediye ekiplerinin fosseptik, rögar ve kanalizasyon sistemlerinde düzenli larva mücadelesi yürüttüğünü belirtti. Asya kaplan sivrisineklerinin özellikle mezarlık vazoları, konut çevresindeki kaplar ve su biriktirilebilecek alanlarda yayılım gösterdiğine dikkat çekti. "Bazen gözden kaçan küçük bir yoğurt kabı ya da çocuk oyuncağında biriken su dahi sivrisineklerin gelişmesi için yeterli olabiliyor" diyen Çetin, vatandaşların çevrelerinde su birikintilerini kontrol etmelerinin önemine vurgu yaptı.
Antalya’da, bu yıl sivrisinek kaynaklı bulaşıcı hastalıkların olmadığını belirten Prof. Dr. Hüseyin Çetin, "Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan turizm kentimizin çevre sağlığını korumak için yaklaşık 1700 personelle çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Çalışmalar, Antalya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, kaymakamlıklar ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde yürütülmektedir. Büyükşehir ekipleri, yıl boyunca rutin gece uygulamaları, larva mücadelesi ve saha kontrollerini kesintisiz olarak gerçekleştiriyor.
Mücadelenin bazı alanlarda teknik olarak zorlaştığını aktaran Çetin, bodrum katlarındaki su birikintileri, fosseptik taşmaları, boru kaçakları ile kapalı bahçelerin müdahaleyi güçleştirdiğini belirtti. Çetin, vatandaşlardan bodrum katlarını temiz tutmalarını, su birikmesine neden olabilecek sorunları gidermelerini ve gereken durumlarda Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi vermelerini istedi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ihbarlara en kısa sürede müdahale etmektedir. Büyükşehir Belediyemiz, yıl boyunca kapsamlı bir vektörle mücadele programını kararlılıkla uygulamaktadır.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HALK SAĞLIĞINI KORUMAYA YÖNELİK VEKTÖRLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINI 19 İLÇEDE ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.
