Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Antalya'da sıcaklık 38 dereceyi bulunca tatilciler plajlara akın etti

Antalya'da sıcaklık 38 dereceyi bulunca tatilciler plajlara akın etti

Antalya'da sıcaklık 38 dereceyi buldu, tatilciler yoğun nemle birlikte Konyaaltı Sahili'nde serinlemeyi tercih etti.

Antalya'da %55 nem oranıyla birlikte termometreler 38 dereceyi gösterince tatilciler Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Antalya kent merkezinde hava sıcaklığı 30 derece olarak ölçüldü. Nem oranının yükselmesiyle hissedilen sıcaklığın artması, vatandaşı sahillere yönlendirdi.

Kentte yüksek nemin etkisiyle bunalan vatandaşlar, serinlemek için dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ni tercih ettiler. Deniz suyu sıcaklığının 29 dereceyi bulduğu sahilde yoğunluk oluştu. Vatandaşların bir kısmı denize girerek serinlerken, diğerleri sahil bandındaki çim alanlarda piknik yapmayı ve gölgelik bölgelerde dinlenmeyi tercih etti. Ayrıca, son dönemlerde ilgi gören ayakta kürek sörfü (SUP) yapanlar da denizin ve güneşli havanın tadını çıkardı.

Isparta’dan yüzmek için geldik diyen Tolunay Şenbaş, arkadaşlarıyla birlikte Antalya’ya sık sık gelme habitini vurgulayarak, “Antalya’ya sık sık geliyoruz, on numara şehir bence. Bu yüzden sürekli geliyoruz, hafta sonu yüzmeye geliyoruz. Deniz çok güzeldi, tam yüzmelikti. Antalya’yı çok seviyoruz, cennet bence” ifadelerini kullandı. Şenbaş’ın arkadaşı Melih Doğan ise, “Isparta’dan yüzmek için geldik, Antalya’yı seviyoruz. Sürekli geliyoruz” dedi.

SICAK HAVADAN BUNALAN VATANDAŞLAR, SERİNLEMEK İÇİN DÜNYACA ÜNLÜ KONYAALTI SAHİLİ'Nİ TERCİH...

SICAK HAVADAN BUNALAN VATANDAŞLAR, SERİNLEMEK İÇİN DÜNYACA ÜNLÜ KONYAALTI SAHİLİ'Nİ TERCİH ETTİ

ANTALYA'DA TERMOMETRELER 38 DERECEYİ GÖSTERDİ,