Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Antalya'da sıcaklıklar yükseliyor, plajlar dolup taşıyor

Antalya'da sıcaklıklar yükseliyor, plajlar dolup taşıyor

Sıcak havadan bunalan Antalya'da deniz suyu sıcaklığı 30 dereceye ulaştı, turistler ve yerli sakinler Konyaaltı Plajı'na akın etti.

Antalya'da yaz mevsiminin etkisi hissedilmeye devam ederken, sıcaklık ve nemin artışı plajları doldurdu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, öğle saatlerinde hava sıcaklığı 34 derece olarak kaydedilirken, nem oranı %80 seviyelerine ulaştı. Yüksek nem nedeniyle sıcaklık hissiyatı ise 40 derece civarına çıkmakta.

Konyaaltı Sahili'nde hareketlilik:

Yazın tadını çıkaran turistler ve yerel halk, serinlemek için tercihlerini Konyaaltı Sahili’nden yana kullandı. Burada deniz suyu sıcaklığı 30 derece olarak ölçülürken, bazı vatandaşlar fazla beklemeden denize girdi. Diğerleri ise gölgede bulunmayı ve serinlemenin yollarını aradı.

Nemi artan hava, plaj keyfini etkiliyor:

Ağustos ayının ortalarında Nem oranının yüksekliğiyle birlikte, Antalya’nın doğal güzellikleri ve tarihi yapıları yanında, plajlar da şehrin sıcak atmosferine serinletici bir alternatif sunuyor. Ancak, bu durumdan etkilenenler arasında yer alan vatandaşı etkileyen yüksek sıcaklık, öğle saatlerinde kumsalda oturmayı zorlaştırdı. Gölgelik alanlar tercih edildi. Beydağları, oluşan nem bulutları nedeniyle arka planda kayboldu ve Antalya'nın eşsiz manzarasında hayranlık uyandırmaya devam etti.

ANTALYA’DA NEM ORANININ YÜZDE 80 SEVİYELERİNİ AŞMASI İLE SICAKTAN BUNALAN KENT SAKİNLERİ VE...

ANTALYA’DA NEM ORANININ YÜZDE 80 SEVİYELERİNİ AŞMASI İLE SICAKTAN BUNALAN KENT SAKİNLERİ VE YABANCI TURİSTLER AZDA OLSA SERİNLEMEK UMUDUYLA DENİZ SUYU SICAKLIĞININ 30 DERECE OLDUĞU KONYAALTI SAHİLİNE AKIN ETTİ.