Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Antalyalı köylüler yangınla mücadelede seferber oldu

Antalyalı köylüler yangınla mücadelede seferber oldu

Aksu ilçesindeki orman yangınına karşı vatandaşlar su tankerleriyle destek vererek yangın söndürme çalışmalarına katıldılar.

Antalya'nın Aksu ilçesinde 7 Eylül tarihinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılırken, bölgedeki soğutma ve kontrol çalışmaları sürüyor.

Yangın, Karaöz Mahallesi'nde saat 16.25'te başladı ve ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. Üçüncü gününe giren yangında, bin 196 personel görev almakta, alevlerle mücadele için 182 arazöz, 77 iş makinesi ve 204 araç bölgede aktif bir şekilde bulunuyor.

Yangınla mücadelenin önemi

Bölgedeki alevlerin kontrol altına alınmasını sağlamak için ekipler tüm hızlarıyla çalışmaktalar. Ancak rüzgar, bazı noktaların tekrar alevlenmesine sebep oluyor. Bu nedenle, ekiplere havadan ve karadan müdahale devam ederken, Antalya'nın yerel halkı da yangınla mücadelede önemli bir destek sunuyor.

Vatandaşların katkısı

Köylüler, traktörlerinin arkasına bağladıkları tankerler, arazözler ve beton mikserleriyle yangın söndürme havuzlarına su taşımak için seferber olmuş durumda. Ekiplerin müdahale ettiği alanlarda, yeniden alevlenen noktaların yayılmaması için helikopterler peş peşe havuzlardan su alarak yangına karşı mücadele etmekte.

Antalya’da yaşanan bu yangın durumu, hem yerel halkın dayanışmasını pekiştirirken hem de yangınla mücadelenin ne kadar kritik olduğunu gözler önüne seriyor.

ANTALYA'NIN AKSU İLÇESİNDE 7 EYLÜL'DE BAŞLAYAN VE ENERJİSİNİN DÜŞÜRÜLEN YANGINDA SOĞUTMA VE...

ANTALYA'NIN AKSU İLÇESİNDE 7 EYLÜL'DE BAŞLAYAN VE ENERJİSİNİN DÜŞÜRÜLEN YANGINDA SOĞUTMA VE KONTROL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR. RÜZGARIN ETKİSİYLE YENİDEN ALEVLENEN NOKTALARA EKİPLER HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİYOR.