Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi’nde bulunan Antandros Antik Kenti kazı alanı çevresinde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgar etkisiyle hızla yayıldı. Yangın nedeniyle bazı yerleşim yerleri tehdit altına girdi ve tedbir amacıyla bölgedeki yazlık evlerin boşaltılmasına başlandı.
Ayrıca, Havran ilçesindeki Madra Dağı’nda da benzer şekilde orman yangını çıkması, durumu daha da kritik hale getirdi. Yangınlarla mücadele için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor.
Öğle saatlerinde, Kazdağları’nın eteklerinde başlayan yangında, aşırı sıcak havanın ve saatte 50 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle alevler hızla büyüdü. Yangın bölgesine, itfaiye ekiplerinin yanı sıra bölge sakinleri de tankerleriyle destek verdi. Havadan müdahale de başladı ve alevlerin dik yamaçlardaki evleri tehdit ettiği bildirildi. Sıcak hava şartları ve rüzgar, söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.
Yangın nedeniyle dumanlar, körfezin birçok bölgesinden çıplak gözle görülebilirken, Altınoluk Şahindere kanyonunda ve Ayvalık Sarımsaklı’da da yangınların başladığı öğrenildi. Ekipler, her bölgede yangınlarla mücadeleye devam ediyor.

ALTINOLUK MAHALLESİ'NDEKİ ANTANDROS ANTİK KENTİ KAZI ALANI ÇEVRESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI, ŞİDDETLİ RÜZGARIN ETKİSİYLE KISA SÜREDE BÜYÜDÜ.
