İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Arabasına çıplak kadın afişi asan sürücü gözaltına alındı

Arabasına çıplak kadın afişi asan sürücü gözaltına alındı

Bursa’da, aracına, sileceklerine astığı iç çamaşırıyla gögüs bölgesini kapatarak, çıplak kadın afişi yapıştıran R.M.O. (22), bir sürücü tarafından çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alındı.

R.M.O., 07 GİE 53 plakalı aracının arka camına çıplak kadın afişi yapıştırdı. Göğüs bölgesini de arka sileceklerine iç çamaşırı bağlayarak kapattı. Bursa’nın Gürsu ilçesinden geçen Bursa-Ankara Karayolu üzerinde seyir halindeyken de silecekleri açıp, kapatarak kadının gögüs bölgesinin görülmesini sağladı. Bir başka sürücü ise cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Tepki çeken görüntüler üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri plakasından kimliğini tespit ettiği R.M.O.'yu yakalamak için çalışma başlattı. Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, R.M.O’yu yakalayarak gözaltına aldı.

'MACERA OLSUN DİYE YAPTIM'
R.M.O. ifadesinde, “Araç babamın üzerine kayıtlı ama ben de kullanıyorum. 27 Nisan tarihinde Bursa’da bir reklamcıdan göğüs kısmı açık olan diğer tarafları kapalı olan bir kadın afişi aldım. Bu afişi aracımın arka kısmına yapıştırdım. Aracımın sileceklerine de sütyen taktım. Sütyen ile kadının göğüs kısımlarını kapattım. Aracımla yaklaşık 30 dakika silecekleri açıp, kapatarak Otosansit’ten Kestel Kavşağı'na kadar gezdim. Tekrar Otosansit’e gittim. Burada afişi söktüm ve çöpe attım. Ben bunu macera olsun diye yaptım. Bu görüntüleri çekip, paylaşmadım. Kimin çektiğini bilmiyorum, pişmanım” dedi.

132 LİRA CEZA KESİLDİ
R.M.O.'ya 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 26/3 maddesinde yer alan 'araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara izin alınmaksızın reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerini takmak, yazmak, sesli ve ışıklı donanımları bulundurmak' suçundan 132 lira para cezası kesildi. R.M.O. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.