Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Atakum'da başıboş köpeklerin yarattığı tedirginlik artıyor

Atakum'da başıboş köpeklerin yarattığı tedirginlik artıyor

Atakum'da başıboş köpekler, sabah ve akşam saatlerinde sokakları dolaşarak vatandaşları tedirgin ediyor ve önlem talep ediliyor.

Samsun’un Atakum ilçesinde başıboş köpeklerin yarattığı tedirginlik, sürü halinde dolaşmalarıyla giderek artıyor. Özellikle iri cüsseli köpeklerin sokaklarda cirit atması, ilçe sakinleri arasında korku ve kaygı uyandırıyor.

Görüntülenmelerine rağmen, köpeklerin sayısının arttığını belirten vatandaşlar, sabah erken ve akşam saatlerinde sokakların ortasında dolaşarak insanlar üzerinde baskı oluşturduklarını vurguluyor. Ayrıca, köpeklerin zaman zaman araçların peşinden koşması ve kaldırımda yürüyen bireylere agresif tavırlar sergilemesi durumları, durumu daha da tehlikeli hale getiriyor.

Vatandaşların şikayetleri artıyor:

Artan havlama sesleri ve sokakta köpeklerle karşılaşma korkusu nedeniyle, Atakum'daki birçok insan kendilerini güvende hissetmiyor. Bu rahatsız edici durum, yetkililere yapılan şikayetleri de artırmış durumda. Mahalle sakinleri, denetimlerin artırılmasını ve gerekli önlemlerin alınarak bu köpeklerin toplanması gerektiğini ifade ediyor.

Yetkililerin dikkatine:

İlçede yaşanan bu durumun sürdürülebilir olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, köpeklerin kontrol altına alınması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini savunuyorlar. Atakum halkı, huzur içinde yaşamak için bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

SOKAKLARDA CİRİT ATAN KÖPEKLER VATANDAŞLAR TARAFINDAN CEP TELEFONU KAMERALARIYLA...

SOKAKLARDA CİRİT ATAN KÖPEKLER VATANDAŞLAR TARAFINDAN CEP TELEFONU KAMERALARIYLA GÖRÜNTÜLENDİ.