Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Aydın Büyükşehir Meclisi'nde kritik oylama: İrem Gürsoy yeni divan katibi oldu

Aydın Büyükşehir Meclisi'nde kritik oylama: İrem Gürsoy yeni divan katibi oldu

Büyük çekişmeye sahne olan seçimde ipi göğüsleyen isim CHP'li İrem Gürsoy oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantıları kapsamında yoğun bir mesaiye imza attı.

Yasemin Gürsel'in istifasıyla boşalan divan katipliği koltuğu için sandık başına gidildi. Büyük çekişmeye sahne olan seçimde ipi göğüsleyen isim CHP'li İrem Gürsoy oldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantıları kapsamında yoğun bir mesaiye imza attı. Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin’in yönetiminde gerçekleşen oturumda, kentin gündemindeki 28 farklı madde masaya yatırıldı. Toplantının en çok merak edilen gündem maddesi ise, geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan CHP'li Yasemin Gürsel’in ardından boşalan divan katipliği seçimi oldu.

Sandık başında kıran kırana mücadele

Meclis çatısı altında gerçekleştirilen gizli oylamada, AK Parti grubu Ayşe Kervan’ı, CHP grubu ise İrem Gürsoy’u aday gösterdi. Yapılan sayım sonucunda 42 oy alan İrem Gürsoy, divan katipliği görevine seçilirken, rakibi Ayşe Kervan 29 oyda kaldı. Seçimle birlikte Gürsoy'un yeni görev dağılımı da netleşmiş oldu.

Yeni görevler ve komisyon üyeliği

Divan katipliği seçiminin yanı sıra, CHP grubu tarafından verilen önergeyle İrem Gürsoy’un Çocuk, Aile ve Engelliler Komisyonu'nda da görev alması kararlaştırıldı. Meclis oturumu, zaman zaman fikir ayrılıkları nedeniyle tansiyonun yükseldiği anlara sahne olsa da, diğer gündem maddelerinin komisyonlara sevkiyle devam etti. Başkan Vekili Polat Bora Mersin, görüşmelerin tamamlanmasının ardından meclisi 11 Haziran Perşembe günü saat 11.00’de toplanmak üzere kapattı.