İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Az veren candan çok veren maldan

Az veren candan çok veren maldan

CHP Avcılar İlçe Örgütü, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin seçim kampanyasına mali destek verdi. Türkiye'de seçim yarışının adil bir şekilde yürütülmediğini belirten İlçe Başkanı Erhan Bozan, “Az veren candan, çok veren maldan verir. Emekli, gariban ama gönlü zengin bir fizik öğretmeninin yanındayız” dedi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim kampanyasına destek veren CHP Avcılar İlçe Örgütü üyeleri, Reşitpaşa Caddesi'nde bulunan Türkiye İş Bankası'na giderek, İnce'nin hesabına maddi yardımda bulundu. “Gariban başkan” sloganları atan partililer adına kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Erhan Bozan, Türkiye'de seçim yarışının adil bir düzen içerisinde gitmediğini belirtti. Bozan, seçim sürecinin adaletli bir şekilde devam etmemesinden ötürü kendilerinin de elini taşın altına koyduklarını kaydetti.

Parayla olmaz!
Seçim kampanyalarının parayla yürütüldüğünü ve parası çok olanın daha çok yer bulduğunu kaydeden Bozan açıklamasının devamında şu ifadeleri kulalndı; “Biz bunu doğru bulmuyoruz. Parası olanın sesinin daha çok çıkması demokrasinin gerçek olduğunu göstermez. Parası olanın değil fikri olan herkesin mertçe, adilce fikrini anlattığı yarıştırdığı yerde gerçek demokrasiye ulaşmış oluruz. Seçim dönemlerinde adaylar fikirlerini yarıştırılabilmeli. Ama ne görüyoruz. Bu adil koşulları görebiliyor muyuz? Bir tarafta hali hazırda mevcut Cumhurbaşkanı'nın makamını terk etmediği için makamının tüm olanaklarını kullanarak bu yarışı yürüttüğünü görüyoruz. Devletin uçağını, imkanlarını seferber ettiğini görüyoruz. Ülkenin medya ortamında yandaş medya grubu yaratarak, bugünlerde medyanın seçimlerde bütün adaylara yer vermesi gerekirken bunu veremediğini görüyoruz.”

İnce’yi ezdirmeyiz
Muharrem İnce'yi hiçbir zaman ezdirmeyeceklerini kaydeden Bozan, “Biz de bu durumda Muharrem İnce'yi ezdirmemeye karar verdik. Parası olanın sesi çok çıkacaksa eğer yandaş medyası olanın sesi çok olacaksa eğer biz de buradayız. Az veren candan, çok veren maldan verir. Emekli bir fizik öğretmeninin gariban ama gönlü zengin o öğretmenin yanındayız diyoruz” diye konuştuYAKUP TEZCAN