Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Aziz İhsan Aktaş davasında beklenen karar günü geldi

Aziz İhsan Aktaş davasında beklenen karar günü geldi

Belediye başkanlarına rüşvet verme iddiasıyla yargılanan Aziz İhsan Aktaş ve 200 sanık için bugün karar açıklanması bekleniyor.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize etmekle suçlanan Aziz İhsan Aktaş ve 200 sanık hakkında bugün kararını vermeye hazırlanıyor. Dava, Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutarken, mahkeme heyetinin bugün alacağı karar, ülke çapında dikkatle takip ediliyor.

Davanın Seyrinde Önemli Anlar

Suç örgütü iddialarıyla açılan davanın ilk duruşması 27 Ocak'ta yapılmıştı. Gerçekleştirilen tutukluluk incelemeleri sonucunda, mahkeme 28 sanığın tahliye edilmesine karar vermişti. Bugün ise sanıkların son sözleri alınacak ve ardından mahkeme heyeti kararını açıklayacak.

Mütalaa ve Talep Edilen Ceza Süreleri

14 Mayıs'ta yapılan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında Aziz İhsan Aktaş'ın, 103 yıldan 280 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti. Rıza Akpolat gibi bazı adli makamların da rüşvet ve sahtecilik suçlarından uzun hapis cezasına çarptırılması istenmekteydi. Suçlamalar arasında, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘rüşvet’ gibi ağır suçlar bulunmaktadır. Karar günü, sadece Aziz İhsan Aktaş için değil, bu dava ile ilişkili tüm sanıklar için önemli sonuçlar doğuracak. Davanın ardından, Türkiye'nin yargı sistemi ve kamu görevlilerinin etik standartları üzerine tartışmaların yeniden alevlenmesi bekleniyor.

AZİZ İHSAN AKTAŞ(SAĞDA)

AZİZ İHSAN AKTAŞ(SAĞDA)