Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Bağlar Belediyesi iş birliği, kent güvenliğini tehdit eden ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen metruk yapılara karşı etkin bir mücadele sürdürüyor. Son 1 ayda gerçekleştirilen çalışmalarda, Bağlar ilçesinin farklı mahallelerinde toplam 32 metruk yapının yıkımı tamamlandı.
Yıkım çalışmaları hangi mahallelerde gerçekleştirildi?
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Bağlar Belediyesi'nin ortak yürüttüğü yıkım işlemi, Muradiye, Körhat, Yunus Emre, Şeyh Şamil ve Fatih mahallelerine odaklandı. Yıkım çalışmalarının yanı sıra, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 60 metruk yapının daha önümüzdeki süreçte yıkılması planlanıyor. Son olarak, Yunus Emre Mahallesi'ndeki 979. Sokak ile Şeyh Şamil Mahallesi 566. Sokak'ta uygun koşullarda yıkım işlemleri gerçekleştirildi.
Alanlar düzenleniyor ve temizleniyor
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Baran, çalışmaların detaylarını aktarırken; "Bağlar ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan metruk yapılar ve çöp evlere yönelik operasyonlarımız devam ediyor. Bu yapılar, toplumda çeşitli güvenlik sorunlarına neden oluyordu. Yıkım işlemleri sonrasında alanlar temizleniyor ve düzenleniyor," dedi.
Çalışmalardan memnun kalan Şeyh Şamil Mahalle Muhtarı Çiçek Gözen, ilçedeki metruk evlerin sorun yarattığını belirterek, "Metruk evler, uyuşturucu bağımlılığının ve suç faaliyetlerinin merkezine dönüşmüştü. Büyükşehir ve Bağlar Belediyelerine bu konuda desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Mahallem için çok önemli bir sorun ortadan kalktı," şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BAĞLAR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİYLE, İLÇEDE KENT GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN VE ÇEVRE SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSK OLUŞTURAN METRUK YAPILARA YÖNELİK YIKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SON 1 AYDA 32 METRUK YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI.