Bahamalar’ın başkenti Nassau’daki Lynden Pindling Uluslararası Havalimanı’ndan San Andros Havalimanı’na gitmek üzere havalanan Flamingo Air şirketine ait Cessna 402 tipi uçak, iniş öncesinde Andros Adası’nda ormanlık alana düştü. Olay sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti; bunların 9'u yolcu, 1'i ise pilottur.
Bahamalar Başbakanı Philip Davis, kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizin tarihinde bir kez daha trajediyle damgalanmış bir sayfa açıldı. Bugün bir kutlama günüydü (53. bağımsızlık yıl dönümü) ama aynı zamanda bir yas günü haline geldi" ifadelerine yer verdi.
Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı, güvenlik tedbiri olarak, havayolu şirketinin hava operatörlüğü sertifikasının askıya alındığını duyurdu. Bahamalar, Batı Atlantik Okyanusu’nda Karayip Denizi’nin kuzeyinde yer almakta olup 700’den fazla ada ve 2 bin 400’den fazla küçük adadan oluşmaktadır. Küçük uçaklar, adalar arasında ulaşım için önemli bir rol oynamaktadır.

Karayip ülkesi Bahamalar'da küçük bir uçağın düşmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti.