Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Baharın müjdecisi Hıdırellez’de jandarma kuş uçurtmadı: 900 kişilik şenlikte tam güvenlik

Baharın müjdecisi Hıdırellez’de jandarma kuş uçurtmadı: 900 kişilik şenlikte tam güvenlik

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde baharın gelişini kutlamak amacıyla bir araya gelen vatandaşlar, Hıdırellez coşkusunu doyasıya yaşadı. Küçükyenice, Gökçeler, Bayat ve Karaahmetler köylerinde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklere toplamda 900 civarında vatandaş katılım sağladı.

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde düzenlenen geleneksel Hıdırellez kutlamaları, jandarmanın aldığı sıkı güvenlik önlemleri sayesinde huzur içinde tamamlandı.

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde baharın gelişini kutlamak amacıyla bir araya gelen vatandaşlar, Hıdırellez coşkusunu doyasıya yaşadı. Küçükyenice, Gökçeler, Bayat ve Karaahmetler köylerinde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklere toplamda 900 civarında vatandaş katılım sağladı. Kalabalık grupların bir araya geldiği şenlik alanlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına jandarma ekipleri sahaya indi.

Güvenlik için özel görevlendirme

Bölgedeki huzur ortamının korunması amacıyla harekete geçen jandarma ekipleri, şenlik alanlarında kapsamlı bir güvenlik planı uyguladı. Toplamda 3 asayiş timinden oluşan 10 kişilik uzman personel, etkinlik süresince görev başında kalarak vatandaşların güvenliğini sağladı. Şenliklerin başından sonuna kadar herhangi bir huzursuzluk yaşanmaması, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Suçlara karşı yerinde bilgilendirme

Güvenlik güçleri, sadece fiziksel tedbirlerle yetinmeyerek vatandaşları suç türlerine karşı da uyardı. Özellikle kalabalık ortamlarda artış gösterebilen hırsızlık ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı farkındalık oluşturmak isteyen ekipler, etkinlik alanlarının çeşitli noktalarına bilgilendirici afişler astı. Vatandaşlara doğrudan yapılan sözlü bilgilendirmelerle, şenlik alanındaki güvenlik bilincinin en üst seviyede tutulması hedeflendi.