İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Baharın müjdecisi leylekler yuvalarına geldi

Baharın müjdecisi leylekler yuvalarına geldi

Edirne'nin Keşan ilçesinde baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, havaların ısınmasının ardından yuvalarına geldi. Yuvalarını onardığı görülen leylekler, çevrede yiyecek aradı.

KAYNAK: DHA

Göçmen kuşlar için önemli duraklardan ve kuluçka alanlarından Keşan, ilkbaharla birlikte leyleklere ev sahipliği yapıyor. Leylekler, ağaçlara ve elektrik direklerine yuva yapıyor. Aşağı Zaferiye Mahallesi Duru Sokak'taki elektrik direğine 10 yıldır yuva yapan leylek ise ilgi odağı oldu. Leylek, bu yıl elektrik direğinde bulunan yuvada konaklıyor.

Sokak sakini Şadiye Akbunar, leyleğin 10 yıldır aynı elektrik direğinde bulunan yuvada konakladıklarını belirterek, "10 yıldır devamlı geliyor. Yuvası burada. Geleli az bir süre oldu. Onlar buraya gelince seviniyoruz. Buranın maskotu oldu" dedi.