İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bakan yardımcısı Rıdvan Duran istifa ederek büyükşehir belediye başkan adayı oldu

Bakan yardımcısı Rıdvan Duran istifa ederek büyükşehir belediye başkan adayı oldu

Görevinden istifa eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran AK Parti’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

MUHABİR: Ataberk Yeşil

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde önemli bir isim daha aday adaylığını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevinden 1 Aralık 2023 tarihinde yerel seçimlere katılmak için istifa eden Rıdvan Duran AK Parti'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Rıdvan Duran adaylık açıklamasında hemşehrilerine seslendi. Sakarya için hizmet etmekten şeref ve heyecan duyduğunu ifade eden Duran, kendisini destekleyen AK Parti teşkilatına da teşekkürlerini sundu.

Rıdvan Duran adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Sakaryalılar, değerli hemşehrilerim;

Büyük bir sevda ile gönülden bağlı olduğum, her zaman hizmet etmekten şeref duyduğum Sakaryamız için büyük bir heyecan duyuyorum.

16 ilçesinde; insanlarıyla, kültürel zenginlikleriyle, doğal güzellikleriyle özel bir ahenk oluşturan kardeşlik şehrimize hizmet etmek hedefiyle, bugün itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevimden istifa ederek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım.

Her zaman olduğu gibi bu önemli süreçte de beni sevgiyle bağrına basan hemşehrilerimin destek ve teveccühüne talibim.

Aday adaylık sürecinde her zaman yanımda hissettiğim AK Partimizin değerli teşkilat üyelerine, desteğiyle ve duasıyla bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerime en kalbi duygularımla teşekkür ederim.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Rıdvan Duran kimdir?

1972 tarihinde Sakarya’da dünyaya gelen Rıdvan Duran, lise öğrenimini Sakarya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde gören Duran, yüksek lisansını ise Sakarya Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi ve SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran'ın kardeşi olan Rıdvan Duran, Adapazarı Belediyesi eski başkanı Aziz Duran'ın yeğenidir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kariyeri

Radyo PAK adı ile kurduğu yerel radyoda genel yayın yönetmenliği görevini üstlenerek meslek hayatına başlayan Rıdvan Duran, 1994 tarihinde Adapazarı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdür Yardımcılığı koltuğuna oturdu. Duran 1996 ile 2004 tarihleri arasında ise Adapazarı Belediyesi’nde ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde başkan Aziz Duran'ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlendi. 2004-2008 yıllarında Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olan Duran, 2014 yılında ise kısa bir süre Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İBB’de görev yaptı

2014 ile 2017 yılları arasında Anadolu Ajansı’nda İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörlüğü yapan Duran 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü, 2018 yılında ise İBB Kültür Daire Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Eski BİK Genel Müdürü

Rıdvan Duran 16 Ağustos 2019 ile 7 Nisan 2022 tarihleri arasında Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak görev yaptı.